Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Διεθνές ενδιαφέρον για την χρυσή προίκα του Στρατού

 

Την προσέλκυση επενδύσεων σε ακέντητα- φιλέτα και εκτά σεις ιδιοκτησίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιοποιηθεί επιδιώκει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με στόχο την ενίσχυση των κρατικών εσόδων και την τουριστική ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο αυτό, n Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) έχει προκηρύξει πέντε ....
διαγωνισμούς για τη μακροχρόνια μίσθωση ισάριθμων ακινήτων που βρίσκονται στην Αθήνα, με ελληνικά και ξένα κεφάλαια να έχουν Ίδη εκ φράσει έντονο ενδιαφέρον για τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, ερευνητικών κέντρων και άλλων επενδύσεων στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και της ενέργειας. «Τα ακίνητα δεν πωλούνται, αλλά μισθώνονται», ξεκα θαρίζει μιλώντας στη Realnews Γιώργος Ζnσιμάτος, διευθυντής της ΥΠΑΑΠΕΔ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου Enterprise Greece.
 «Με την πάροδο των χρόνων, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποκτήσει από απαλλοτριώσεις και 5 κληρονομιές περιουσία, την οποία διαχειρίζονταν 6 ταμεία περιουσίας και παρέμενε αναξιοποίητη και λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών. Πολλά κτίρια έμειναν κενά για πολλά χρόνια. Μάλιστα, στρατόπεδα στη βόρεια Ελλάδα, αφού μετακινήθηκαν, αποψιλώθηκαν και υπέστησαν τεράστιο πλιάτσικο ως αποτέλεσμα της  έλλειψης φύλαξης.
Τώρα βγάζουμε προς οξοποίηση αυτήν την περιουσία με όρους ελεύθερης αγοράς», επισημαίνει ο Γ. Ζησιμάτος.
Συνολικά, n περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει περισσότερα από 1.400 ακίνητα σε όλη τη χώρα, με την αντικειμενική τους αξία να αποτιμάται σε πάνω από 33 δισ. ευρώ.   
Από την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και ένα πρώην στρατόπεδο στα Άνω Λιόσια.
Οι διαγωνισμοί είναι δημόσιοι πλειοδοτικοί και θα διενεργηθούν σε μία φάση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-publicrealestate gr το τριήμερο 4, 5 και 6 Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «R», στην επόμενη προκήρυξη διαγωνισμών που θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο Θα συμπεριληφθούν 8 ακίνητα, εκ των οποίων εκτάσεις δύο στρατοπέδων και ένα κτίριο στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Σε μικρή απόσταση από την πλατεία Συντάγματος επί    της οδού  Ξάνθου αρθ.3 ,
 Προς αξιοποίηση  θα παραχωρηθεί  για 12 χρόνια το ακίνητο που βρίσκεται στο κέντρο της κ. Αθήνας, σε μικρή απόσταση από την πλατεία ία Συντάγματος, επί της οδού Ξάνθου, στον αριθ.  3.
 Ο διαγωνισμός προβλέπει τn μακροχρόνια  μίσθωση του ακινήτου, που ανήκει στην περιουσία του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας με δυνατότητα  παράτασης για άλλα 12 χρόνια .
   "Με την πάροδο των χρόνων, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποκτήσει από απαλλοτριώσεις και Κληρονομιές, περιουσία την οποία διαχειρίζονταν ο διευθυντής της ΥΠΑΑΠΕΔ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Enterpnse Greece.
  Το σχέδιο ανάπτυξης ακινήτου προβλέπει επενδύσεις εμπορικής ή τουριστικής φύσεως, ενώ τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού ανέρχεται στα 65.040 ευρώ ετησίως (δηλαδή 5.420 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα). Η αντικειμενική αξία του ακινήτου ανέρχεται στα 1.170.243,68 ευρώ, με τη συνολική επιφάνεια που καλύπτει να είναι τα 323 τ.μ.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου. Οδος Βαλτετσίου 17 .
Στις 5 Απριλίου θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση του ακινήτου, ιδιοκτησία του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας που βρ σκεται επί της Βαλτετσίου 17, στην περιοχή των ν Εξαρχείων.
Ο διαγωνισμός προβλέπει τη μακροχρόνια μίσθωση δώδεκα ετών του ακινήτου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου