Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Πώς εξαπάτησε ο Μ. Κεφαλογιάννης τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για να παίρνει τον μισθό συνεργάτιδάς του


Σοκαριστικές συνομιλίες μέσω e-mail που εμφανίζουν τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη να παίρνει το 60% του μισθού σκληρά εργαζόμενης συνεργάτιδάς του γιατί «δεν του φτάνει ο μισθός των 13.000 ευρώ μηνιαίως» βρίσκονται τους τελευταίους μήνες στη διάθεση της .....Δικαιοσύνης

Γράφει η Κατερίνα Κατή

Σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για τον ευρωβουλευτή της ΝΔ και εντολή για άνοιγμα λογαριασμών, σύμφωνα με αποκάλυψη του Documento.

Στη δικογραφία της εισαγγελικής έρευνας, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, περιλαμβάνονται ήδη επίσημη καταγγελία αλλά και επώνυμη μαρτυρία για την ηθικά και ποινικά σκανδαλώδη συμπεριφορά, όπως παρουσιάζεται, του Μ. Κεφαλογιάννη, οι συνέπειες της οποίας έχουν ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα.

Στη δικογραφία που έχει ανοίξει η Οικονομική Εισαγγελία περιλαμβάνονται και οι έγγραφες διαδικτυακές συνομιλίες συνεργατών του, οι οποίες εμφανίζουν τον πρώην υπουργό και επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη να «εξαπατά» τους ευρωπαϊκούς θεσμούς καθώς και άλλες αρμόδιες αρχές της χώρας μας τσεπώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του μισθού συνεργάτιδάς του, η οποία θέλοντας και μη φέρεται να του «ακουμπάει» κάθε μήνα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, 4.240 ευρώ μετρητά!

Τα συγκεκριμένα στοιχεία ενισχύουν τη μαρτυρική κατάθεση-καταπέλτη που έδωσε στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Τζούρα σε βάρος του Μανώλη Κεφαλογιάννη πρώην συνεργάτης του ευρωβουλευτή, ο οποίος ήταν στο πλευρό του για πολλά χρόνια και είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι εάν και τι συνέβαινε με την αμοιβή της εν λόγω υπαλλήλου, όπως και γενικότερα πράγματα και καταστάσεις από την πολιτική του διαδρομή.

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο υλικό που έχει στη διάθεσή του το Documento, το οποίο αποτελεί μέρος της επίμαχης δικογραφίας, ο Κρητικός πολιτικός, που τώρα εκπροσωπεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ευρώπη, προκειμένου να πάρει περισσότερα χρήματα από αυτά που δικαιούται νομίμως σκέφτηκε το εξής:

Αλλαξε το μισθολογικό κλιμάκιο της συνεργάτιδάς του, που υπηρετούσε πριν σε άλλον πολιτικό της ΝΔ, και την προβίβασε στο ανώτατο, με καθαρές αποδοχές 6.912 ευρώ τον μήνα, με την προφορική συμφωνία να του καταβάλει κάθε μήνα σε μετρητά περίπου το 60% του μισθού της.

Κατάφερε έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα να ενθυλακώσει ο ίδιος ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο προστίθετο στις μηνιαίες νόμιμες απολαβές του ευρωβουλευτή, εκτινάσσοντας τη συνολική αμοιβή του στις 18.000 ευρώ.
Χρήμα ζεστό κι αφορολόγητο
Γι’ αυτήν την «προαγωγή» ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος όπως αναφέρουν στις διαδικτυακές συνομιλίες τους οι δύο συνεργάτες του –ο μάρτυρας και η «χρηματοδότρια»– δεν «έβγαινε» με τις 13.000 ευρώ που εισπράττει κάθε μήνα από την Ευρωβουλή, φέρεται να ζήτησε μηνιαία μίζα από τον… μισθό της συνεργάτιδας ύψους 4.240 ευρώ.

Ο διορισμός της νεαρής μορφωμένης γυναίκας στο γραφείο του Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Ευρωβουλή, όπως προκύπτει από τα email, έγινε το 2014. Aπό τότε κι αφού την προήγαγε σε μεγαλύτερη μισθολογική κλίμακα –σύμφωνα πάντα με την καταγγελία και μέχρι τουλάχιστον τον χρόνο που «έσκασε» το ζήτημα– φέρεται να του «επέστρεφε» το μεγαλύτερο μέρος του μισθού της.

Χρήμα ζεστό, της τάξης των 50.880 ευρώ τον χρόνο, μαύρο και αφορολόγητο, που καταβαλλόταν κάτω από το τραπέζι στον ευρωβουλευτή από τον Ιούλιο του 2014 και το οποίο βεβαίως δεν εμφανίζεται σε καμία δήλωση πόθεν έσχες, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες που έχει στη διάθεσή του ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Τζούρας.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας έχει ήδη επικοινωνήσει αρκετές φορές με τη συνεργάτιδα, που φέρεται να ενέδωσε στις απαιτήσεις του αφεντικού της καταβάλλοντάς του τα χρήματα κάθε μήνα, και μεταξύ άλλων της έχει ζητήσει αναλυτική κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μπαίνει η μισθοδοσία της από την Ευρωβουλή. Κι αυτό για να επιβεβαιώσει εάν πράγματι κάθε μήνα τραβούσε από τον λογαριασμό της μισθοδοσίας της αυτό το ιλιγγιώδες, ειδικά για τα σημερινά δεδομένα, χρηματικό ποσό.
greek-inews.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου