Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Δίδακτρα στα δημόσια σχολεία και νοσήλεια στα δημόσια Νοσοκομεία, θέλει η ΝΔ


Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρο και έχει σκληρό αντικοινωνικό πρόσημο για το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών, εκείνων δηλαδή που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα για να στέλνουν σε ιδιωτικά σχολεία τα παιδιά τους και σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, όταν.......
αρρωστήσουν! Όπως αποκαλύπτει ο Μανώλης Κοττάκης στη Δημοκρατία, ζητά την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία!
Πρόκειται δηλαδή για την πλήρη κατάργηση δηλαδή της συνταγματικά κατοχυρωμένης δημόσιας και δωρεάν Παιδείας για όλους τους πολίτες! Την επίμαχη πρότασή του διατυπώνει ο στενός σύμβουλος του Κυρ Μητσοτάκη, εξ’ απορρήτων του προέδρου της ΝΔ, Θεόδωρος Πελαγίδης, στο φιλελεύθερο μανιφέστο του υπό τον τίτλο «Μέση Γη» των εκδόσεων Παπαζήση.
Τα συμπεράσματα, πέραν από τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές προτάσεις που διατυπώνει, είναι εξόχως ενδιαφέροντα, καθώς ενέχουν έντονο πολιτικό ενδιαφέρον. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πολιτικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου επιχειρηματολογεί θαρραλέα υπέρ της ζεύξης της κεντροφιλελεύθερης ΝΔ με το κεντροφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ, όπως χαρακτηρίζει τα δύο κόμματα.
Ο ίδιος, αν και δεν έχει καμία απολύτως θεσμική θέση εντός της ΝΔ, ομιλεί ωσάν να είναι παλαιό μέλος του κόμματος – πιθανότατα λόγω της… λευκής επιταγής που του έχει παραχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο πρώτο πληθυντικό.
«Θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους δίπλα στην αστική δημοκρατική παράταξη, τη νέα ΝΔ» σημειώνει χαρακτηριστικά, όπως τονίζει ο κ. Κοττάκης στο άρθρο του.
Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι τάσσεται ανοιχτά υπέρ της κατάργησης του δωρεάν χαρακτήρα τουΣυνταγματικά κατοχυρωμένου κοινωνικού κράτους, ζητώντας την τιμολόγηση των υπηρεσιών στους τομείς της Παιδείας της Υγείας κλπ σε συνδυασμό με κατάργηση σειράς φοροαπαλλαγών!
Συγκεκριμένα, τάσσεται υπέρ της επιβολής τελών εγγραφής και διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια, διδάκτρων στα δημόσια σχολεία για όσους γονείς θέλουν την παραμονή των παιδιών τους στα σχολεία πέραν του ωραρίου, της καταβολής προστίμου στο ΕΚΑΒ για αναίτια κλήση, θέσπθισης ειδικού κατώτατου μισθού και τριμήνων προσλήψεων σε επιχειρήσεις, περικοπών σε συντάξεις που δεν αντιστοιχούν σε εισφορές κ.α., όπως αποκαλύπτει η «Δημοκρατία»
Πηγή: koutipandoras.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου