Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Moscovici: Ανθεκτική στις πιέσεις η ελληνική οικονομία - Έχουμε επιστροφή στην ανάπτυξη


Η ελληνική οικονομία δείχνει ισχυρές αντοχές στις πιέσεις, αλλά θα πρέπει να υποστηριχθεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαρκής ανάπτυξη. 
Αυτό ανέφερε ο Επίτροπος P. Moscovici κατά την κατάθεσή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επί της συζήτησης για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, ο οποίος μάλιστα κάλεσε όλες τις χώρες μέλη να.....
αναγνωρίσουν την πρωτοφανή προσαρμογή της Ελλάδας. 
Οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί, ενώ οι προσπάθειες που έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους 18 μήνες πρέπει να υποστηριχθούν, ανέφερε ο Moscovici. Ο Επίτροπος αναγνώρισε ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη, αλλά τα επίπεδα της ανεργίας παραμένουν πολύ υψηλά. 
Πρέπει να θέσουμε τέρμα στην αβεβαιότητα, ανέφερε. Βέβαια, δεν μπορούμε να ζητάμε πολύ υψηλά πλεονάσματα, αν θέλουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα, πρόσθεσε. Η Κομισιόν είναι προσηλωμένη στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, θέλησε να διαβεβαιώσει, υπενθυμίζοντας ότι πάνω από 200 μέτρα έχουν ληφθεί από την αρχή του προγράμματος το 2015.
Χρειάζεται βούληση από την πλευρά όλων για μια συμφωνία. Πρέπει και το ΔΝΤ να παίξει το ρόλο του, τόνισε . Ο Moscovici αναφέρθηκε και στα ενεργειακά ζητήματα που συζητούνται στο πλαίσιο της αξιολόγησης, επισημαίνοντας ότι εκτιμά ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία. Είναι σημαντικό να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας, ανέφερε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου