Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Η Ελλάδα παίρνει μπροστά! Ρελάνς 3 δισ. σε αγρότες-Δε θα το δεις σε κανένα κανάλι

Τα 3 δισ. ευρώ θα ξεπεράσουν οι προσκλήσεις των νέων μέτρων του ΕΣΠΑ μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση 22 βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 .
Ο υπουργός εξήγησε πως το σύνολο της δημόσιας δαπάνης των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που έχουν προκηρυχθεί έως σήμερα ανέρχεται στα 1,68 δισ. ευρώ, κάνοντας λόγο για παραποίηση στοιχείων και διαστρέβλωση της πραγματικότητας από την πλευρά......
της αντιπολίτευσης.
Απαντώντας στη δριμεία κριτική που του ασκήθηκε από την ΝΔ, ο υπουργός είπε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος, πως εξαιτίας της προχειρότητας τους χάθηκαν τόσοι μήνες από το ΕΣΠΑ, κάνοντας μάλιστα λόγο για 1,25 δισ. ανειλημμένες υποχρεώσεις από το προηγούμενο πρόγραμμα.
Ο κ. Αποστόλου ανακοίνωσε ωστόσο σημαντικές πρωτοβουλίες του υπουργείου τους επόμενους μήνες, ανάμεσα στις οποίες και το μέτρο των γεωργικών συμβούλων, μέσω του οποίου θα δημιουργηθούν 300 δομές σε όλη τη χώρα και θα απασχοληθούν πάνω από 1000 γεωτεχνικοί.
Εξήγγειλε μάλιστα και το μέτρο για τις ομάδες παραγωγών, το οποίο αναμένεται να ενισχύσει τις λειτουργικές δαπάνες συλλογικών σχημάτων που συστήνονται για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή τομέα.
 «Υπολογίζουμε», όπως επεσήμανε πως, «μέχρι το τέλος του 2017 οι προσκλήσεις των νέων μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης θα ξεπεράσουν τα 3 δις ευρώ».
Οι επερωτώντες βουλευτές τις αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πλευρά τους έκαναν λόγο για κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην ενεργοποίηση του συνόλου των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
http://www.stokokkino.gr/           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου