Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Δημιουργείται παραλιακή περιπατητική και ποδηλατική διαδρομή 6χλμ από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Καλοχώρι


  Η δημιουργία μιας παραλιακής περιπατητικής και ποδηλατικής διαδρομής, μήκους 6 περίπου χιλιομέτρων από τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης μέχρι τη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου προωθείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης για ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις.
Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης ......
Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, πρόκειται για ένα όραμα που αφορά στην ενοποίηση του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης με το εθνικό πάρκο Δέλτα – Αξιού.

“Μετά την επιτυχημένη προσπάθεια της Περιφέρειας που μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδότησε ένα έργο υπερτοπικής σημασίας όπως η νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, που αγκαλιάστηκε από όλους και έγινε το αγαπημένο σημείο της πόλης για τους κατοίκους όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και τους τουρίστες, το όραμά μας πλέον είναι να ενοποιήσουμε το πολεοδομικό συγκρότημα με το εθνικό πάρκο Δέλτα Αξιού. Ήδη μελετάμε και θέλουμε να κατασκευάσουμε, μέσω του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης για ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις, μια περιπατητική και ποδηλατική διαδρομή που θα ξεκινά από τον αστικό ιστό και παραλιακά θα καταλήγει στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου” αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου