Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

ΔΙΩΡΥΓΑ : Αμετανόητοι οι Διοικούντες την Διώρυγα !!!!

Ήταν  αρχές Μαρτίου όταν συνέβη το εργατικό  ατύχημα  με ανασφάλιστο  εργαζόμενο  στον πλωτό  γερανό  Κένταυρο  της Διώρυγας . Ένα γεγονός που δυστυχώς είχαμε προβλέψει  και  είχαμε μεταφέρει τις ανησυχίες μας σε όλες τις προϊστάμενες αρχές Λιμενικές και μη   .
Ένα γεγονός  που η διοίκηση της Διώρυγας  προσπάθησε  να αποκρύψει  από τις Προϊστάμενες  Αρχές  όπως το Λιμεναρχείο Ισθμίας το οποίο  ήταν  δίπλα στον χώρο όπου συνέβη το ατύχημα και εκεί .......
όπου το ασθενοφόρο  έφτασε  προκειμένου  να βοηθήσει  και να μεταφέρει  τον άτυχο  νέο στο Νοσοκομείο  Κορίνθου ,  άλλα και το Λιμεναρχείο  Κορίνθου  το οποίο  έκανε  και εξακολουθεί να κάνει στραβά  ματιά ( όπως σήμερα 23/5/2017 ) όσο αναφορά με το ποιοι Εργάζονται  στον πλωτό γερανό  Κένταυρος την στιγμή κατά την οποία ο γερανός δεν έχει μόνιμο  πλήρωμα ή εάν είναι πλήρωμα εργαζομένων στην Διώρυγα κλπ.
Σήμερα ο πλωτός Γερανός Κένταυρος  εκτελεί εργασίες απολάσπωσης στο πολυσυζητημένο  σημείο με τα ακραία  παλοιρριάκα φαινόμενα  έχοντας  ως πλήρωμα  το ελάχιστο δυο εργαζόμενους εξωτερικούς  συνεργάτες  οι οποίοι δεν ανήκουν  πουθενά  και δεν είναι ασφαλισμένοι πουθενά  .

Οι υπεύθυνοι  από πλευράς  της Διώρυγας  , της  παράτυπης αυτής κατ’ επανάληψη εργασίας είναι ο Γενικός  Διευθυντής της Διώρυγας  ο εργοδηγός  και υπεύθυνος για τις εργασίες του Γερανού και η Διευθύνουσα Σύμβουλος  . Από  την άλλη πλευρά  οι  εκτός Διώρυγας υπεύθυνοι είναι  τα Λιμεναρχεία Ισθμίας και Κορίνθου . Για τα γεγονότα θα πρέπει να ενημερωθούν , η Επιθεώρηση Εργασίας Κορίνθου , Το εργατικό Κέντρο Κορίνθου και Λουτρακίου  , τα Αρμόδια Λιμεναρχεία , Για το Σωματείο Εργαζομένων  Διώρυγας δεν κάνουμε καμία αναφορά διότι  όχι μόνο δεν ασχολιται με τα εργασιακά , αλλά είναι   και αρωγός  όλων αυτών των παράτυπων  ενεργειών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου