Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

«Λύση» με τουρκικό στρατό στην Κύπρο απαιτεί ο Τσαβούσογλου – Άρα; Καμία λύση!

Αμετακίνητη είναι η Άγκυρα στη θέση της για διατήρηση των εγγυήσεων και των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων μετά την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό.
Αυτό ξεκαθαρίζει κατά τρόπο σαφές ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε αποκλειστική συνέντευξή του στον κυπριακό «Φιλελεύθερο».
Ο Τούρκος αξιωματούχος επικαλείται το παρελθόν και τα όσα διαδραματίσθηκαν για να υποστηρίξει πως «οι υφιστάμενες Συνθήκες Εγγύησης και......
Συμμαχίας παρέχουν ένα ισχυρό πλαίσιο για τη διασφάλιση της μελλοντικής σταθερότητας του νησιού».
Υποστηρίζει, ακόμη, πως «η συντριπτική πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων δεν θα δεχθεί μια διευθέτηση χωρίς τουρκικές εγγυήσεις».
Επί τούτου επικαλέστηκε δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν στα κατεχόμενα.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν απέφυγε και τις προειδοποιήσεις, τονίζοντας, πως η Τουρκία θα επεμβαίνει όταν θα κρίνει πως αυτό επιβάλλεται.
Ο Τσαβούσογλου επιμένει και στην τουρκική αξίωση για εφαρμογή για Τούρκους πολίτες στην Κύπρο των τεσσάρων ελευθεριών που ισχύουν στην Ε.Ε..
Η ελληνική και η κυπριακή πλευρά έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν καμία «λύση» με την παραμονή τουρκικού στρατού στην Κύπρο, ενώ ούτε καν τίθεται προς συζήτηση το αίτημα για τις τέσσερις ελευθερίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου