Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

ΤΟ «ΡΑΠΙΣΜΑ» ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΠΕΤΡΟΥ ΣΕ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Σαν τους κακούς τους μαθητές, υπέστησαν το κοσμιότατο ράπισμα για την αταξία τους, ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Πέτρου, από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Θοδωρή Πέτρου, λόγω της σκόπιμης στάσης που εκράτησαν, γιατί όχι μόνον δεν τον προστάτευσαν ως όφειλαν, απεναντίας τον άφησαν και εκτεθιμένο, κατά παράβασιν του Κανονισμού Λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, καθώς επίσης και τις προβλέψεις του ″Καλλικράτη″, προκειμένου ο αναφερθείς επιχειρηματίας Σπύρος Καραβούλης και προσωπικός φίλος του δημάρχου, να μπορέσει ανενόχλητα να τον θίξει!
Η δημοτική αρχή, με ″εξαπτέρυγα″, κολαούζους, χειροκροτητές, περιφερόμενους, φέρεται να μην ανέχεται τον έλεγχο ως προς τα δημόσια πράγματα και με ποικίλους τρόπους επιστρατεύοντας τον οποιονδήποτε, επιχειρεί να .......
φιμώσει την κριτική, αλλά και να ποινικοποιήσει ή αγωγοποιήσει με «μανδύα» το πολιτικό γίγνεσθαι, έτσι ώστε να δρα ανεξέλεγκτη και κατά το δοκούν.
Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η πλειοψηφία, εδέχθη το πολιτικό ράπισμά της - «καταγγέλλω πολιτικά για ανάρμοστη, αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά, που είχε μοναδικό σκοπό να με πλήξει πολιτικά», δεν προέβαλε στοιχειώδη αντίδραση, ήταν προφανές ότι ήταν δασκαλεμένη να κλείσει όπως - όπως κι εκεί το θέμα, αλλά κατά την πάγια αρχή της δημοτικής αρχής και των περιφερόμενων ανθρώπων της, δεν έχει δώσει απάντηση στο ερώτημα που υπέβαλε κατ’ εκείνην την συνεδρίασης της 19ης Απριλίου 2017, ο Θοδωρής Πέτρου.
Ή όπως προέκυψε και πολύ ορθά επεσήμανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος εξ Αγίων Θεοδώρων, η δημοτική αρχή επέλεξε να απαντήσει δια λογαριασμό της ο φίλος της, επανεκλεγείς πρόεδρος -κατόπιν αλλαγής καταστατικού- του Loutraki TourismOrganization Σπύρος Καρβούλης.
Η λιτή τοποθέτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου
Το πλήρες κείμενο της απάντησης στον Γιώργο Γκιώνη και Παναγιώτη Πέτρου για τις παραβάσεις καθήκοντος ως προς τον Κανονισμό Λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου της 10ης Μαΐου 2017, έχει ως ακολούθως:
«Με την από 19 Απριλίου παρέμβασή μου, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έθεσα ζήτημα αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την διεξαγωγή του σκακιστικού πρωταθλήματος στο Λουτράκι και τα έξοδα στα οποία προέβη ο δήμος.
Αντί απαντήσεως, επί της ουσίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, με έκπληξη ενημερώθηκα ότι στη συνεδρίαση της 10ης Μαΐου, εμφανίσθηκε ο ίδιος ο επιχειρηματίας που ανέλαβε τη διοργάνωση, εν τη απουσία μου, και χωρίς να υπάρχει συναφές θέμα στην ημερήσια διάταξη, όπως απαιτεί ο Κανονισμός Λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, όπου με την άδεια του προέδρου και την ανοχή του δημάρχου, εκτόξευσε μύδρους εναντίον μου, για το ανωτέρω ζήτημα, θίγοντας την τιμή και την υπόληψή μου.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Δ.Σ., όχι μόνο επέτρεψε στον κύριο να λάβει το λόγο και να τοποθετηθεί δήθεν επί προσωπικού καθυβρίζοντάς με, αλλά του παραχώρησε το βήμα στο οποίο αναλώθηκε να ″αγορεύει″ επί 11 και πλέον λεπτών, διαφημίζοντας ταυτόχρονα και τις επιχειρήσεις του, κάτι που -σίγουρα- δεν συνάδει με το χαρακτήρα του δημοτικού συμβουλίου, και επιπροσθέτως να δευτερολογήσει σε όποιες ενστάσεις δημοτικών συμβούλων προέκυψαν στα λεγόμενά του, σαν να ήταν ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος.
Το χείριστο ήταν, η τοποθέτηση του ίδιου του δημάρχου στις ενστάσεις, όπου ενεργώντας αντιθεσμικά, πήρε σαφή θέση υπέρ του καταγγέλλοντος, αλλά και ότι δεχθήκατε σαν προεδρείο και τις παραινέσεις, για να μην πω προτροπές ή οδηγίες να με συνετίσετε, αντί εσείς πρώτοι να συνετίσετε εκείνον για τις δηλώσεις του.
Δεν εκπλήσσομαι βέβαια, αλλά οργίζομαι περισσότερο, γιατί έρχεται σε αυτήν εδώ την αίθουσα, ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας για να φιμώσει τον έλεγχο που οφείλουμε να κάνουμε ως δημοτικοί σύμβουλοι.
Δηλώνω λοιπόν ότι, δεν θα συνετιστώ και δεν θα ανεχθώ στο μέλλον τέτοιου είδους παρεμβάσεις, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου.
Επειδή όμως, πιστεύω ότι, δεν πρέπει να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου, αντιπαρέρχομαι τις ανωτέρω συμπεριφορές του προέδρου και του δημάρχου, οι οποίες μπορούν να επιφέρουν πειθαρχικές κυρώσεις σύμφωνα με τον ″Καλλικράτη″, καθώς αποτελούν παραβίαση του Κανονισμού Λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και τους καταγγέλλω πολιτικά για ανάρμοστη, αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά, που είχε μοναδικό σκοπό να με πλήξει πολιτικά.
Όσον αφορά τις προσωπικές προκλήσεις του καταγγέλλοντος θα απαντήσω...
Δεν δέχομαι και δεν θα δεχθώ επ’ ουδενί από οποιοδήποτε ατομικό ή επιχειρηματικό συμφέρον υποδείξεις και μαθήματα πολιτικής ηθικής, από την στιγμή που οι παρεμβάσεις μου, όπως και η εν γένει παρουσία μου στο ανώτατο όργανο διοίκησης του δήμου, το δημοτικό συμβούλιο, έχει μοναδικό σκοπό την άσκηση ελέγχου στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και την συμβολή με τον καλύτερο τρόπο στην πρόοδο του τόπου, προασπίζοντας το δημοτικό συμφέρον.
Τέλος, οι μόνοι αρμόδιοι να απαντήσουν τόσο στις αιτιάσεις του καταγγέλλοντος, όσο και στην παρέμβασή μου, είναι οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, από τις οποίες κι εγώ αναμένω τις απαντήσεις, σύμφωνα με τα δικαιώματα που μου παρέχει η κείμενη νομοθεσία.
Σας ευχαριστώ.»
  Του Πάνου Ηλιακόπουλου
                                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου