Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Οι αυλικοί του Μητσοτάκη τον «γλείφουν» και τον οδηγούν σε λάθη – Η ΝΔ αποσυντίθεται

 Με μεγάλη έκπληξη άκουσα από νεοδημοκράτες ότι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα και τα αντίμετρα, έδιναν συγχαρητήρια στον πρόεδρο τους για την στάση του.
Μάλιστα έφτασαν μέχρι του σημείου να του διαμηνύουν ότι ο Τσίπρας ηττήθηκε κατά κράτος και γι αυτό συνεχώς του έδινε «συμβουλές» για το.....
πως πρέπει να ασκήσει αντιπολίτευση και τον παρότρυναν να συνεχίσει με την ίδια τακτική να αντιπολιτεύεται.
Δεν ξέρω αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι του λένε οι αυλικοί του, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Όποιος κυκλοφορεί στην κοινωνία σίγουρα δεν έχει την ίδια αντίληψη με τους ανθρώπους του Κυριάκου.
Βέβαια ο καθένας έχει την άποψη του και τελικά αναλαμβάνει και τις ευθύνες του.
Οι απόψεις στην κοινωνία είναι πολλές και διάφορες με το βασικό ερώτημα των πολιτών πάντως να παραμένει εν ισχύ και αναπάντητο: «Γιατί να ψηφίσω τον Μητσοτάκη, τι διαφορετικό θα κάνει από τον Τσίπρα;».
Στην συζήτηση στην Βουλή για το πολυνομοσχέδια με τα μέτρα και τα αντίμετρα συνέβη ένα παράδοξο.
Ο Τσίπρας ψήφισε τα μέτρα και δήλωσε ότι αν δεν πάρει το χρέος δεν θα τα εφαρμόσει και ο Μητσοτάκης δεν ψήφισε τα μέτρα αλλά δήλωσε πως ότι και να γίνει θα τα εφαρμόσει.
Αυτά άκουσαν όσοι πολίτες παρακολούθησαν τη Βουλή, που τελικά βέβαια ψήφισε τα μέτρα και έδωσε αέρα στην κυβέρνηση.
Τώρα πως οι αυλικοί του Κυριάκου βλέπουν ότι ο αρχηγός τους θριαμβεύει είναι απορίας άξιον, πολύ περισσότερο δε όταν πραγματικά έχει καταρρεύσει το αφήγημα του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει τα αυτιά του στις πολλές φωνές που υπάρχουν από παραδοσιακά στελέχη της ΝΔ να αλλάξει τακτική και να σταματήσει να παρασύρεται από αυλικούς, γκάλοπ και έξαλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης που και αυτά τον «γλύφουν» προσδοκώντας οφέλη στο μέλλον.
Κάποιοι μάλιστα ήδη έχουν εκφραστεί δημοσίως και του ζητούν να αλλάξει τακτική.
Στελέχη της ΝΔ του τονίζουν -όταν μπορέσουν να τον πλησιάσουν από το ασφυκτικό εναγκαλισμό των αυλικών του- ότι όσο βγαίνει στον κόσμο και απλά ζητάει εκλογές, χάνει…
Μέχρι στιγμής, όμως, ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να μην μπορεί να ξεφύγει , προφανώς γιατί κάποιοι τον κολακεύουν και του δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις τόσο για την δική του εικόνα, όσο και για το κόμμα, αλλά πολύ περισσότερο για την κοινωνία.
Στα ηγετικά κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασαν μάλιστα μέχρι του σημείου να πανηγυρίζουν γιατί ψηφίστηκαν τα μέτρα στην Βουλή που τα αποκαλούν 4ο Μνημόνιο και να βαυκαλίζονται ότι έτσι ο Τσίπρας θα χάσει τους δεσμούς του με κοινωνικές ομάδες που στήριξαν στις εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και πάλι ξεχνούν ότι τα μέτρα, θα εφαρμοστούν το 2019 ενώ σήμερα έχουμε 2017 και μάλιστα όσο και να τα απαξιώνουν θα συνοδεύονται και από αντίμετρα.
Και στην πολιτική μια μέρα αρκεί για να φέρει τα πάνω-κάτω , πόσο μάλλον δυο ολόκληρα χρόνια.
Η τακτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν αντέχει στο χρόνο. Ήδη υπάρχουν κλυδωνισμοί στο εσωτερικό του κόμματος και σε λίγο οι φωνές που τον αμφισβητούν θα γίνουν και περισσότερες και δυνατότερες…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου