Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Το ISIS αποκεφάλισε Ρώσο κατάσκοπο - Εξετάζεται η αυθεντικότητα του βίντεο - ΦΩΤΟΤο Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό ενός άνδρα, ο οποίος -όπως υποστηρίζει η οργάνωση- είναι ένας αξιωματούχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που συνελήφθη στη Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιστοσελίδα SITE που εδρεύει στις ΗΠΑ.
 "Αυτός ο ανόητος πίστεψε τις υποσχέσεις της .......
χώρας του ότι δεν θα τον εγκαταλείψει αν συλλαμβανόταν", ακούγεται να λέει κάποιος και στη συνέχεια ένας γενειοφόρος τον αποκεφαλίζει. Η αυθεντικότητα του βίντεο και η ταυτότητα του άνδρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ούτε είναι σαφές πότε έγινε η εκτέλεσή του.
Οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο με τους αντάρτες και τους άλλους ένοπλους να επιχειρούν την ανατροπή του.
Το βίντεο δείχνει σκηνές που, όπως υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, είναι το αποτέλεσμα των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι περίπου 30 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2015.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου