Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

ΔΙΩΡΥΓΑ : Στα αζήτητα και στην οδό της διαγράφης απαιτήσεις από πελάτες της Α.Ε.ΔΙ.Κ ύψους 1.576.259,39 ευρώ ?


Με αφορμή την  δημοσίευση στο διαδίκτυο από το blog του Λουτρακίου Loutraki press. blogspot.gr την 9 / 6 / 2017 το οποίο αναφερόταν σε μεταφορά κονδυλίων από κωδικό σε κωδικό ύψους  1.576.259 ,39 ευρώ, εμείς από το gerania blog  ρωτήσαμε και μας ενημέρωσαν !
Σε εποχή λιτότητας και μνημονίων  μας είπαν : η Διευθύνουσα Σύμβουλος , ο πρόεδρος και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο , όπως επίσης και όλα τα Διευθυντικά στελέχη της Διώρυγας της Κορίνθου που έχουν σχέση με τα οικονομικά  χαρίζουν προς αγνώστους (κάποιοι ίσως τους γνωρίζουν ) το ποσό των  1.576.259,39 ευρώ και αυτό αποδεικνύεται από την ακόλουθη καταγγελία  .
Το έτος  2016 μας είπε όντας  εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διώρυγας της Κορίνθου – Α.Ε.ΔΙ.Κ . Α.Ε ,  μετά από την .........
δημοσίευση στο διαδίκτυο του ισολογισμού του οικονομικού έτους 2014 , γεννήθηκαν απορίες και ερωτηματικά για  ένα ποσό το οποίο ήταν σε εκκρεμότητα όπως αποδεικνύεται από τους ετήσιους ισολογισμούς αρχής γεννωμένης από  το έτος 2010 και δημοσιευμένο στο διαδίκτυο εκεί όπου δημοσιεύονται οι ισολογισμοί των Ανωνύμων Εταιρειών .
Στον ισολογισμό της Α.Ε.ΔΙ.Κ έτους 2014 φαίνεται το ακόλουθο : Απαιτήσεις από πελάτες 1.576.259,39 ευρώ.
Με  αφορμή την δημοσίευση του ισολογισμού του έτους 2014 αλλά  και με την ιδιότητα του ως εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Ε.ΔΙ.Κ  την  1/ Ιουνίου / 2016 με ηλεκτρονική   επιστολή ζήτησε από το λογιστήριο της Α.Ε.ΔΙ,Κ στην Ιπποκράτους    διευκρίνηση λέγοντας τα ακόλουθα :
  <<Διαβάζοντας προς ενημέρωση μου την  Ετήσια Οικονομική Έκθεση Χρήσης 1η Ιανουαρίου 2014 έως 31η Δεκεμβρίου 2014 , στην σελίδα την οποία επισυνάπτω διαπίστωσα ότι στην παράγραφο κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία λέει :
Απαιτήσεις από πελάτες
1.576.259,39
1.609.327,92
(33.068,53)

Ως εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΔΙΚ και έχοντας κάθε δικαίωμα να είμαι ενημερωμένος  σας παρακαλώ πολύ να με ενημερώσετέ  όσο ποιο αναλυτικά  ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ μπορείτε, για :
 1) Από που προκύπτουν αυτές οι οφειλές προς την ΑΕΔΙΚ .
2) Ποιοι είναι αυτοί που οφείλουν αυτά τα ποσά στην ΑΕΔΙΚ .
3) Ευθύνη ποιων δεν έχουν εισπραχθεί αυτά τα ποσά .
4) Πότε και με ποιο τρόπο θα εισπραχθούν .
Σας ευχαριστώ πολύ   . >>
Η απάντηση η οποία έλαβε   είναι:
Αγαπητέ κύριε η απάντηση στα ερωτήματα σας  και συγκεκριμένα τα στοιχεία που ζητήσατε  είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα , όμως θα πρέπει να διαβιβάσετε το αίτημα σας μέσω του γραφείου της Διευθύνοντος Συμβούλου .
Η απάντηση στα ερωτήματα σας έχει δοθεί από πλευράς μου και είναι στην Διάθεση σας  , αλλά θα πρέπει  να σας σταλούν υπηρεσιακώς και όχι να σας στείλω  οικονομικές λεπτομέρειες της εταιρίας  μέσω του προσωπικού μου email.
Παραμένω πάντα στην διάθεση σας με εκτίμηση …….. 
 Έτσι λοιπόν για τον λόγο ότι ήθελα αλλά και γιατί έπρεπε να μάθω για αυτό το ποσό και την διαδρομή του , μεταφέρω με προώθηση το αίτημα μου προς  την Διευθύνοντα Σύμβουλο με ηλεκτρονική αλληλογραφία  την  2 / Ιουνίου / 2016 ζητώντας το αυτονόητο .
Από τότε έως και σήμερα 14/ Ιουνίου / 2017 δηλαδή ένα χρόνο μετά και παρόλες τις περεταίρω ενέργειες που έχω κάνει   η Διευθύνουσα Σύμβουλος αρνείται να   δώσει αυτό που δικαιούμαι .
Ο λόγος ίσος είναι το γεγονός ότι στον ισολογισμό του   οικονομικού έτους 2015 οποίος δημοσιεύθηκε  τον μηνά Απρίλιο? 2017 όπου εδώ διαπίστωσα   αυτό που φοβόμουνα .
 Δηλαδή ότι  αυτό το ποσό των 1.576.259,39 έχει μεταφερθεί στα επισφαλή ποσά άρα προς διαγραφή .
 Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα εξής ,
1) από κερδοφόρα που ήταν έως το έτος 2014 η Α.Ε.ΔΙ.Κ , αυτόματος φαίνεται με αρνητικό πρόσημο της τάξης του 1.000.000,00 ευρώ και
 2) το Ελληνικό Δημόσιο απώλεσε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό αυτό του 1.576.259.,39 ευρώ .= 
Ερώτημα :Εδώ μήπως θα πρέπει να αναλάβει την διευκρίνηση του θέματος ο κος Εισαγγελέας Οικονομικού εγκλήματος και να ζητήσει τις απαραίτητες εξηγήσεις από όλο το Διοικητικό συμβούλιο που ανέλαβε τον Απρίλιο του 2016 έως και σήμερα ? του οποίο   όλα τα μέλη του ΔΣ  ενημερώθηκαν από το μέλος  κατά την διεξαγωγή Διοικητικού Συμβουλίου της 30ης Ιουνίου 2016  .
Εξηγήσεις επίσης μήπως θα πρέπει να ζητηθούν και από όλα τα Διευθυντικά στελέχη της Α.Ε.ΔΙ.Κ που έχουν γνώση και σχέση με οικονομικές κινήσεις των τελευταίων ετών από το 2010 έως και σήμερα ?
Μήπως το ίδιο θα πρέπει να ερωτηθούν και να απαντήσουν   και οι δυο υπεύθυνοι των λογιστηρίων , τόσο αυτό  της Ιπποκράτους όσο και αυτό της Ισθμίας.?
Πολύ σύντομα θα επανέρθουμε στο θέμα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου