Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Ο Σόιμπλε ξεκίνησε τον πόλεμο κατά του Τσίπρα – Σκληρή απάντηση του Μαξίμου

Δεν διαψεύστηκαν τελικά ουτε αυτές οι εκτιμήσεις του the faq ( Μάρτιος ) που προέβλεπαν ότι στο δρόμο για την τελική ευθεία των γερμανικών εκλογών και αφού τελέιωναν οι γαλλικές, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα επέλεγε την κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση Συριζα-ΑνΕλλ και τον Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά !!!
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ΕΡΤ, μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο την Πέμπτη και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σόιμπλε τον κατηγόρησε ότι «εξελέγη με την υπόσχεση να καταργήσει τα φορολογικά προνόμια για τους εφοπλιστές αλλά .......
τίποτα δεν έγινε».
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εξέφρασε τη (…) συμπαράστασή του στους Έλληνες πολίτες, ενώ επέρριψε ευθύνες στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο, όπως είπε, με ή χωρίς την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του. Όπως τόνισε, εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει υπό τις ισχύουσες προϋποθέσεις συμμετοχής σε ένα σταθερό νόμισμα με χαμηλά επιτόκια, τότε πρέπει να θέσει την οικονομία και τον κρατικό της μηχανισμό σε κατάσταση που να διασφαλίζει αυτήν την παραμονή μακροχρόνια.
Επεσήμανε εξάλλου ότι έχουν γίνει πολλά αλλά όχι αρκετά, ενώ επανέλαβε ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα βρίσκονται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.(!!!) (“Πέιτε τι θα πρέπει να πω εγώ στον Λιθουανό για να τον πείσω να δανείσει τους Έλληνες για να συνεχίσουν να δίνουν συντάξεις μεγαλύτερς από τις δικές του”, είπε χαρακτηριστικά…)
Σε ό,τι αφορά το χρέος, επέμεινε ότι «πρέπει να λειτουργήσουμε στο πλαίσιο της συνθήκης της Λισαβόνας» (αποσιωπόντας ότι η ίδια συνθήκη απαγορέυει πλεονασματικούς προυπολογισμούς χώρας μέλους πάνω από κάποιο όριο…) , υπενθυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη συνθήκη απαγορεύει την ανάληψη χρέους μιας χώρας από μία άλλη χώρα.
Άμεση ήταν η απάντηση του Μαξίμου:
«Οι ευθύνες του κου Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους», τονίζουν πηγές της κυβέρνησης σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου