Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Εμπόλεμη ζώνη Μενίδι: Οπλισμένοι Ρομά περίμεναν τους Μενιδιάτες διαδηλωτές (βίντεο)

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στο Μενίδι Αττικής, με τους Μενιδιάτες να έχουν ξεσηκωθεί κατά των Ρομά (Αθίγγανων).
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι άδικος χαμός του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα την περασμένη Πέμπτη.
Οι κάτοικοι εξαγριωμένοι καταγγέλλουν ότι καθημερινά βρίσκουν στα σπίτια τους κάλυκες από πυροβόλα όπλα καθώς, όπως λένε, οι πυροβολισμοί είναι μια συνήθης πρακτική από τους Ρομά που εμπλέκονται στο εμπόριο ναρκωτικών.
Κάθε φορά που θέλουν να ενημερώσουν «βαποράκια» για......
την παράδοση ναρκωτικών πέφτει ένας πυροβολισμός, λένε κάτοικοι του Μενιδίου.
Όποιος έχει βρεθεί τα τελευταία 24ωρα στο Μενίδι θα συναντήσει και μια περίπτωση κατοίκου που βρήκε κάλυκα στο σπίτι του, στην αυλή του, στην ταράτσα του.
Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα όλο το προηγούμενο διάστημα λένε χαρακτηριστικά κάτοικοι της περιοχής.
Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε ο ALPHA Ρομά βγαίνουν στους δρόμους και επιδεικνύουν τα όπλα τους τα οποία όπως λένε είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν.
Για το λόγο αυτό, μάλιστα, ένα τμήμα της πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής δεν κατευθύνθηκε ξανά στο σπίτι του 23χρονου που έχει συλληφθεί ως βασικός ύποπτος για την υπόθεση του 11χρονου Μάριου.
Όπως είπε στους διαδηλωτές ο δήμαρχος οι Ρομά είναι οπλισμένοι και μπορεί να υπάρξουν επεισόδια. Εντούτοις ένα κομμάτι της πορείας κατευθύνθηκε προς το σπίτι του 23χρονου.


Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής στο Μενίδι όταν κάτοικοι της περιοχής επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σπίτι του 23χρονου Ρομά που έχει συλληφθεί ως βασικός ύποπτος για τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα το απόγευμα της Πέμπτης.
Μπροστά στο φόβο να υπάρξουν νέα επεισόδια όπως αυτά του Σαββάτου όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε μολότοφ στο σπίτι του 23χρονου, οι αστυνομικοί έκαναν φραγμό και με χρήση χημικών απώθησαν τους διαδηλωτές.
Αυτό που επίσης προβλημάτισε τους αστυνομικούς ήταν η πληροφορία ότι αυτή τη φορά οι Ρομά ήταν οπλισμένοι και αποφασισμένοι να απαντήσουν στην περίπτωση κατά την οποία οι διαδηλωτές πλησίαζαν το σπίτι του 23χρονου.
Δείτε βίντεο με τους Μενιδιάτες να δέχονται χημικά από τα ΜΑΤ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου