Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Με τεράστια εμπειρία στα διεθνή τραπεζικά ζητήματα, την επιχειρησιακή μελέτη και ανάλυση επενδύσεων και τον έλεγχο συμβάσεων χρηματοδοτήσεων, ο βουλευτής ΑΝΕΛ Β' Πειραιά κ. Δημήτρης Καμμένος ( βιντεο )

Με εξειδίκευση στην οικονομική επιστήμη και τη στρατηγική επικοινωνία σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία, ο κ. Καμμένος ανέλυσε τεκμηριωμένα τις θέσεις του τόσο στην πρώτη θεματική συζήτηση για την "τεκμηρίωση του ύψους του ιδιωτικού χρέους για επιχειρήσεις, νοικοκυριά και επαγγελματίες" όσο και στην τέταρτη θεματική συζήτηση για την "εφαρμογή του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων".  Με ε άρτια τεχνογνωσία και επιστημονική εξειδίκευση ο έμπειρος πολιτικός και οικονομολόγος, βουλευτής Β' Πειραιά των ΑΝΕΛ, κ. Δημήτρης Καμμένος, μίλησε για το........
ύψος του "κόκκινου" χρέους και τους παράγοντες της επίλυσης του ζητήματος της ρύθμισης των "κόκκινων" οφειλών των επιχειρήσεων. Διαβάστε στη συνέχεια αποσπάσματα της ομιλίας του από τις εργασίες της πρώτης θεματικής συζήτησης. 
"Το πρόβλημα των κόκκινων χρεών μάς αφορά όλους μας. Η λέξη «πανωλεθρία» για την οικονομία είναι λίγη. Όλοι χρωστούν σε όλους. Το ιδιωτικό χρέος αγγίζει το 130% του προϋπολογισμού (230δις ευρώ). Το 2009 στις Εφορίες τα Κόκκινα Χρέη ήταν 38,5 δις. Στο τέλος του 2016 έφτασαν τα 64δις. Ευρώ. Τα Κόκκινα Δάνεια στις τράπεζες το 2019 ήταν 21δισεκατομμύρια ευρώ, στο τέλος του 2016 είχαν φτάσει τα 83 δισ. ευρώ. Χωρίς έσοδα στο Δημόσιο και θέσεις εργασίας στην αγορά πώς λύνεις αυτό το πρόβλημα;
Κλειδί είναι το θέμα της ανεργίας. Είναι τραγικά κακός ο δείκτης του διαθέσιμου εισοδήματος. Το χρέος των νοικοκυριών αγγίζει το 100% του εισοδήματός τους. Στην Ολλανδία ο αντίστοιχος δείκτης είναι 230% αλλά η οικονομία τους είναι διαφορετική. Οφείλουμε να βρούμε τρόπο να αυξήσουμε το οικογενειακό εισόδημα, να πέσουν τα επιτόκια στο 4% ώστε να υπάρχει φθηνό χρήμα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να επιδοτήσουμε το κόστος εργασίας και τις εργοδοτικές εισφορές.

Αν σκάσει ο Μαρινόπουλος αυτό σημαίνει 11χιλιάδες ανέργους και 2,5χιλιάδες συνδεδεμένες εταιρίες θα βρεθούν στα όριά τους που σημαίνει άλλες 10χιλιάδες ανέργους. Η ανεργία είναι η βασικότερη πληγή γιατί χτυπάει και την ψυχολογία της αγοράς." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου