Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Δημοκρατία: Η επιστολή σοκ του Α Γεωργίου στον Τόμσεν του ΔΝΤ με την οποία ζητουσε τη “βοήθειά” του!


«Θα σε πάρω και τηλέφωνο προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα» !!! Την επιστολή σοκ, ενδεικτική των μεθόδων αλλά και των πραγματικών προθέσεων του δικαζόμενου αυτές τις μέρες για το αδίκημα της “παράβασης καθήκοντος”, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Α Γεωργίου προς τον αναλγητο Δανό του ΔΝΤ, με την οποία ουσιαστικά του ζητάει να “περάσει η προτεινόμενη τροπολογία «ως έχει»…
”, για να μπορεί να ρυθμίσει το έλλειμμα χωρίς να χρειάζεται την έγκριση του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Δημοκρατία!
Η επιστολή έχει αποστολέα τον Γεωργίου και απευθύνεται στον Πόουλ Τόμσεν με την οποία ο Έλληνας επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας ζητεί να παρέμβει στην ελληνική κυβέρνηση για να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει το Διοικητικό Συμβούλιο.
Η «φίμωση» του Δ.Σ. ήταν καθοριστικής σημασίας αφού τόσο ο αντιπρόεδρος της υπηρεσίας, Νικ. Λογοθέτης, όσο και το μέλος Ζωή Γεωργαντά, εξέφραζαν σφοδρές αντιρρήσεις για το «φούσκωμα» του ελλείμματος, το οποίο ξεκίνησε από το 6% για να καταλήξει να σταλεί από τον Γεωργίου χωρίς καμία συναίνεση από το Δ.Σ., στην Eurostat στο 15,6%.
Μάλιστα ο Γεωργίου εκείνη την περίοδο είχε (παράτυπα) εργασιακή σχέση με το ΔΝΤ, και η επιστολή απευθύνεται στον Τόμσεν σε φιλικό τόνο ενώ κοινοποιείται και σε δύο στελέχη της Eurostat, κάτι που σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες αποδεικνύει την άμεση συμμετοχή της ευρωπαϊκής υπηρεσίας να αλλάξει τον ιδρυτικό νόμο 3832/2010 και να φιμώσει το υπόλοιπο Δ.Σ. Η αύξηση αυτή ήταν και το «διαβατήριο» για την επιτροπή του Μνημονίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου