Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Κυπριακό: Με Ασφάλεια και Εγγυήσεις ανοίγει η Διάσκεψη στην Ελβετία

Αρχίζει το πρωί της Τετάρτης η Διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία με το κεφάλαιο «Ασφάλεια και Εγγυήσεις» να ανοίγει τη συζήτηση.
Έγκυρες πηγές εκτιμούν ότι οι εξελίξεις κατά τη διάρκεια της πρωινής συζήτησης αναμένεται να καθορίσουν και την πορεία της εβδομάδας αφού θα διαφανεί κατά πόσο θα υπάρχει έδαφος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρώτη μέρα ξεκινάει με συζήτηση στο κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
Όπως αναφέρεται, δεν θα υπάρχει το πρωί παράλληλη......
συζήτηση άλλου θέματος.
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιου για πολιτικές υποθέσεις Τζέφρι Φέλτμαν, του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Βρετανίας, Νίκου Κοτζιά, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Μπόρις Τζόνσον αντίστοιχα και της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκας Μογκερίνι.
Το απόγευμα αναμένεται ότι θα υπάρχει παράλληλη συζήτηση για άλλα θέματα, με πρώτο αυτό του Εδαφικού.
Σημειώνεται ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η παρουσία του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο Κραν Μοντάνα καθώς η κάθοδος του στην Ελβετία θα γίνει ανάλογα με τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχει ημερομηνία αναχώρησης των τριών Υπουργών Εξωτερικών, ωστόσο θεωρείται ότι δεν πρόκειται να είναι μια θετική εξέλιξη αν φύγουν νωρίς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου