Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Σφήνα ΝΔ στη Περιφέρεια με Νίκο Ταγαρά;

Τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο φέρνουν κόντρες ,πολιτικά παιχνίδια, προκαλούν πολιτικά διαζύγια και αιφνίδιες συμμαχίες. Όλα αυτά με το βλέμμα στραμένο στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και φυσικά στην καταμέτρηση των κομματικών στρατών στην Πελοπόννησο.
Τα πρόσφατα γεγονότα μας δείχνουν προθέσεις και σκοπούς. Μια παράταξη κάνει ολομέτωπη επίθεση στον Περιφερειάρχη που είχε στηρίξει στις προηγούμενες εκλογές, μια κυβέρνηση πολέμια του έργου ΣΔΙΤ στηρίζει εμφανώς και ευθαρσώς το έργο, δήμαρχοι ένθερμοι υποστηρικτές του, τώρα έχουν........
βγει στα κάγκελα για την επανάσταση.
Μπλέξανε οι γραμμές μας ,οι ιδιεολογίες μας, οι σκέψεις και οι υποθέσεις μας. Ζυμώσεις πολλές και βεβαίως περισσότερα τα σενάρια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πολλοί λένε πως ο πόλεμος ξεκίνησε από πλευράς ΝΔ γιατί ο Πέτρος Τατούλης έδειξε την πρόθεση να είναι ξανά υποψήφιος .Εκεί έγινε η «έφοδος» Σαμαρά και η προώθηση του Κ. Βλάσση (βουλευτή ΝΔ Αρκαδίας) για υποψήφιος Περιφερειάρχης. Η ανατροπή του σκηνικού που έφερε η κυβέρνηση στο θέμα των απορριμμάτων βγάζει με τον πλέον εμφανή τρόπο πως ο Πέτρος Τατούλης μπόρεσε κι έριξε γέφυρες επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι πρότινος κατηγορούσε. Πολλοί μάλιστα λένε πως το deal που έκανε για τις γερμανικές συνεταιριστικές τράπεζες Sparkasse στην Πελοπόννησο ,τον έφερε πιο κοντά με τον πρωθυπουργό.
Δεν γνωρίζουμε βεβαίως εάν όλα αυτά που ακούγονται τελευταίως ευσταθούν, αλλά και μόνο ότι ο Τατούλης μπαίνει στα σενάρια ανατροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ένας από τους Περιφερειάρχες που προτίθεται να στηρίξει το κυβερνών κόμμα ,υπογραμμίζει ότι έχουν αλλάξει πολλά από παλιά. Για τη ΝΔ πολλοί λένε πως ο Κώστας Βλάσης μπήκε πολύ νωρίς στην κούρσα του «χρίσματος» κι ενδεχομένως να έχει ήδη κάψει το χαρτί του. Θα δείξει.
Ωστόσο μια είδηση καλά διασταυρωμένη έχει να κάνει με τον πρώην υπουργό Νίκο Ταγαρά που αλλάζει άρδην το σκηνικό. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως ηδη ο Νίκος Ταγαρας έχει λάβει την διαβεβαίωση πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τον στηρίζει ως υποψήφιο Περιφερειάρχη στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο Νίκος Ταγαρά θυμίζουμε πως υπήρξε Νομάρχης Κορινθίας, περιφερειακός σύμβουλος στον συνδυασμό του Δημήτρη Δράκου και κατόπιν εκλέχθηκε βουλευτής με τη ΝΔ .
Εάν η είδηση ευσταθεί πολλά αλλάζουν και στην Κορινθία. Οι συσχετισμοί, οι θητείες που λήγουν και οι προσωπικές σχέσεις διαμορφώνουν συνειρμούς στην πολιτική σκακιέρα του νομού που ήδη τοποθετείται. Αλλά γι αυτά θα αναφερθούμε λίαν συντόμως…
Τζ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου