Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

ΤΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ LTO ΥΠΕΔΕΙΞΕ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Εν ου παικτοίς αντιμετωπίζει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Πέτρου, γιατί στις τοποθετήσεις και παρεμβάσεις του, χωρίς περιστροφές, μιλάει για το αυτονόητο, κάτι που δείχνουν να είναι, λόγω και της πεπατημένης τους, άπιαστη πραγματικότητα και εν προκειμένω να υποτεθεί ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη σύγχρονης γνώσης κι όχι σε.......
κάτι άλλο, γιατί ο x δικηγόρος «παραμονεύει» για αγωγή κατά του γράφοντος;
Ο Θοδωρής Πέτρου επεσήμανε την αναγκαιότητα κοινής χάραξης της τουριστικής πολιτικής του δήμου, μέσα από συγκρότηση Επιτροπής Τουρισμού με τον Loutraki Tourism Organization (LTO), όπως άλλωστε προβλέπεται και από τον ″Καλλικράτη″, υπογραμμίζοντας ότι αυτό έπρεπε να είχε γίνει από το 2011, αλλά πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση.
Υπενθυμίζεται ότι για τον δήμο Λουτρακίου υπήρχε Επιτροπή Τουρισμού στην πρώην ″ΔΑΕΤ Α.Ε.″, συνεχίσθηκε και στην ″Λουτράκι Α.Ε.″ -που πήγαιναν οι «εκλεκτοί» τα γνωστά ταξιδάκια, χωρίς αντίκρισμα- αλλά ο Κώστας Λογοθέτης στην ουσιαστική και νευραλγική ανασυγκρότησή της, ξαφνικά είχε αποφασίσει να την διαλύσει, την συγκρότησε με άλλη σύνθεση στον δήμο Λουτρακίου και τελικά την εκχώρησε και συγκροτήθηκε ο προικοδοτημένος LTO, που λειτουργεί και για λογαριασμό(!..) υποκαθιστώντας την υποτιθέμενη χάραξη της τουριστικής πολιτικής από τον δήμο Λουτρακίου ή θυγατρικό νομικό του πρόσωπο.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, με μεγάλη ευκολία αγγίζει τα θέματα στην ουσία και την βάση τους, δεδομένου ότι τα πάντα στον δήμο Λουτρακίου κινούνται σε ένα σαθρό υπόβαθρο, οπότε πολύ ορθά τοποθετήθηκε και ισχυρίσθηκε ότι στον LTO, δεν είναι δυνατόν να δίνονται χρήματα κατά το δοκούν και τις ανάγκες του, καθ’ ότι πρόκειται για ένα φορέα επιχειρηματιών. Ως παράδειγμα προέβαλε τον ψηφιακό τουριστικό οδηγό του Λουτρακίου, ο οποίος αν κι έχει χρηματοδοτηθεί τόσο από τον δήμο Λουτρακίου όσο και την περιφέρεια Πελοποννήσου, ωστόσο δεν περιλαμβάνει όλες ανεξαιρέτως τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά όσες διέθεταν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην δαπάνη δημιουργίας του. Κατά συνέπεια υπογράμμισε ότι με την δαπάνη αυτή του δήμου και της περιφέρειας, δεν ωφελούνται ισόποσα όλοι οι επιχειρηματίες του δήμου Λουτρακίου, όπως άλλωστε θα έπρεπε να έχει διασφαλισθεί από δήμο και περιφέρεια.
Με αφορμή τις επιχορηγήσεις που έχουν δοθεί στον LTO ο Θοδωρής Πέτρου, επεσήμανε ότι δεν ξέρουμε αν τα χρήματα αυτά έχουν λειτουργήσει ανταποδοτικά για ολόκληρο τον δήμο λόγω της αδυναμίας που υπάρχει, επισημαίνοντας ότι από τα χρήματα που διαθέτει ο δήμος προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να προσδιορισθεί ο λόγος του επενδυόμενου κεφαλαίου προς την ανταποδοτικότητά του.
Τόνισε δε, την ανάγκη δημιουργίας εντός του δήμου, ενός γραφείου δημοσίων σχέσεων, που θα είναι προσανατολισμένο προς αυτήν την κατεύθυνση και επιφορτισμένο με την τουριστική προώθηση και προβολή του δήμου Λουτρακίου.
Ο Θοδωρής Πέτρου δεν ήταν αυτός την περασμένη Δευτέρα που ανακάλυψε τον τροχό, αλλά με τον τρόπο που τοποθετήθηκε και από στήθους, αυτό εισπράττετο από τους σιωπηλούς δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, που έδειχναν γι’ αυτούς τα αυτονόητα, καθ’ ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο κινούνται οι περισσότεροι δήμοι στην Ελλάδα, που για το Λουτράκι είναι άγνωστες διαδικασίες.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, πήρε την «ταυτότητα» των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, όταν με περισσή άνεση και χαμογελαστός, προσκάλεσε τον πρόεδρο του LTO Σπύρο Καραβούλη να καθίσει δίπλα του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει κάτι προσωπικό μαζί του, αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει, είναι η ουσία -έχει σημασία- και η τήρηση της θεσμικής τάξης, με διακριτό τον και τωνρόλο του κάθε εμπλεκομένου.
(020617)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου