Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Έρχεται η μαθητική άδεια κυνηγίου για ανήλικους άνω των 14 ετών

Όλες οι λεπτομέρειες για τη μαθητική άδεια κυνηγίου για ανήλικους άνω των 14 ετών - Τα μαθήματα, η προϋπόθεση και το εικοσάευρο - Δήλωση στο onlycy από το Ταμείο Θήρας 

Το Υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο που αφορά την παραχώρηση άδειας κυνηγίου σε 14χρονους. Πρόκειται για μια καινοτομία η οποία κρίνεται από την Κυβέρνηση απαραίτητη αφού θα δώσει τη.........
δυνατότητα στους νέους κυνηγούς να αποκτήσουν κυνηγετική παιδεία.

Διαβάστε επίσης: 300 νέες θέσεις σε πρώτη φάση στην Αστυνομία – Δείτε ποιες θα είναι οι δοκιμασίες που θα υποβληθούν οι υποψήφιοι

Το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εσωτερικών προνοεί ότι όσοι 14χρονοι αποκτήσουν άδεια θα πρέπει να περάσουν από επιμορφωτικά μαθήματα τόσο στη χρήση των όπλων όσο και στην εκμάθηση της φύσης των πτηνών. Για το σκοπό αυτό θα υπάρξουν τέσσερεις σειρές μαθημάτων. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάει κάποιος 14χρονος κυνήγι εφόσον περάσει η νομοθεσία θα πρέπει να είναι: Η συνοδεία από συγγενή πρώτου βαθμού ή από εξουσιοδοτημένο άτομο από την οικογένειά του.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα παραδίδεται η άδεια κυνηγίου έναντι του ποσού των 20 ευρώ.

Γιατί άδεια κυνηγίου σε ανήλικους

 Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου Θήρας Πέτρος Αναγιωτός  μιλώντας στο onlycy,  εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να κατατεθεί νομοσχέδιο για την παραχώρηση άδειας κυνηγίου σε 14χρονους.

Όπως είπε, πάρα πολλοί νεαροί είναι κυνηγοί ή συνοδεύουν τον πατέρα τους στο κυνήγι και με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι δεν θα δρουν ανεξέλεγκτα. Όπως ειπε, «εάν δεν υπήρχαν ασφαλιστικές δικλείδες δεν θα συναινούσαμε στην κατάθεση του νομοσχεδίου. Ο κ. Αναγιωτός επισήμανε ότι στο εξωτερικό και ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν υπάρχει όριο στην ηλικία κατοχής άδειας κυνηγίου.

Εξώδικες ποινές

Μέσα από το νομοσχέδιο προκύπτει και η εξώδικη ρύθμιση αδικημάτων του κυνηγίου όπως τα ξόβεργα (γίνεται αναφορά για εξώδικο πρόστιμο 10 ευρώ) και τη θανάτωση αγρινού (γίνεται αναφορά σε εξώδικη ρύθμιση 5000 ευρώ).
 Του Γιώργου Μιχαηλίδη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου