Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Αποκαλύφθηκαν “εθελοντικά” 3,7 δισ. ευρώ από «ξεχασμένα» εισοδήματα στις Εφορίες! Μεχρι τον Σεπτέμβριο η ρύθμιση για τους ενδιαφερόμενους!

Ένας “κρυμμένος” θησαυρός ύψους 3,7 δις ( ένα μινι-μνημόνιο) δηλώθηκε εθελοντικά από “ξεχασιάρηδες” φορολογούμενους στις υπηρεσίες με αποτέλεσμα να εχει ηδη εισρεύσει στα Ταμεία του κράτους το ποσό των 200 εκατ που … με μνημονιακά μεγέθη, αντιστοιχεί σε μια … υποδόση αξιολόγησης ! Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών και όπως δημοσιεύει και η Neaselida, η πλειοψηφία των φορολογούμενων που προσήλθαν ........
οικειοθελώς στις εφορίες δηλώνουν κατά μέσο όρο από 100.000 έως 300.000 χρηματικά ποσά τα οποία κατά τις περασμένες χρονιές είχαν «ξεχάσει» να τα περάσουν στις δηλώσεις τους.
Τα οφέλη για τα κράτος θα είναι σημαντικά και είναι ενδεικτικό ότι από την εκκαθάριση του περίπου 80% των φακέλων που αφορούν στα 3,7 δις ευρώ, έχουν βεβαιωθεί φόροι 316 εκατ. ευρώ, με τα 200 εκατομμύρια να έχουν εισπραχθεί. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μέσος συντελεστής πρόσθετων φόρων υπολογίζεται στο 12% και απομένοντας ένα 20% των παραπάνω περιπτώσεων, εκτιμάται ότι μπορούν να εισπραχθούν ως και 400 εκατ. ευρώ.

Η παράταση της ρύθμισης λήγει έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και σε αυτήν μπορούν να υπαχθούν οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις, ή έχουν υποβάλλει ελλιπή ή ανακριβή δήλωση , και οι οποίοι μπορούν από την δημοσίευση του παρόντος και μέχρι την 31/05/2017 να υποβάλλουν αρχικές, ή τροποποιητικές, χρεωστικές ή μηδενικές δηλώσεις, ανεξαρτήτως αν προκύπτει φόρος για καταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου