Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μετά από τρία χρόνια απουσίας, ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, η οποία άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου.
Όλες οι απαιτούμενες διεργασίες θα διεκπεραιωθούν από τις τράπεζες BNP Paribas, Goldman Sachs, Citigroup, Deutsche Bank και HSBC.
Η έκδοση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, υπόκειται στις συνθήκες της αγοράς και εξαρτάται από το «ρολάρισμα» της προηγούμενης δημοπρασίας.
Το νέο ομόλογο θα αντικαταστήσει το ομόλογο, το οποίο εκδόθηκε το 2014 και λήγει το 2019.
Στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η διασφάλιση ενός .......
επιτοκίου της τάξης του 4,75%. Σημειώνεται ότι στην έκδοση του 2014, το επιτόκιο που είχε επιτευχθεί, ανερχόταν στο 4,95%.
Το βιβλίο προσφορών απευθύνεται τόσο σε κατόχους του ομολόγου λήξεως το 2019, όσο και σε νέους επενδυτές.
Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική, καθώς ανοίγει τον δρόμο για έξοδο της χώρας στις αγορές τον Αύγουστο του 2018.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών και δημοσιεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε τις τράπεζες BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank, HSBC, ως αναδόχους προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση νέου ομολόγου πενταετούς διάρκειας.
Οι νέοι τίτλοι θα εκδοθούν αύριο, Τρίτη 25 Ιουλίου, όταν θα ανακοινωθεί και η τελική τιμή του επιτοκίου, το οποίο σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αναμένεται να κυμανθεί από 4,40% έως 4,50%.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει νέα έκδοση ομολόγου και ανταλλαγή υφιστάμενων τίτλων και απευθύνει πρόσκληση στους κατόχους των κρατικών ομολόγων απόδοσης 4,75%».
«Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει επίσης σήμερα ότι προτίθεται να εκδώσει νέο ομόλογο αποτιμημένο σε ευρώ και λήξεως το 2022. Το νέο ομόλογο αναμένεται να τιμολογηθεί στις 25 Ιουλίου του 2017, θα υπόκειται στους όρους της αγοράς, ενώ ημερομηνία διακανονισμού ορίζεται η 1η Αυγούστου του 2017», σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου