Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Βίτσας: Δεν θα δεχθούμε οποιουδήποτε είδους απειλή από την Τουρκία

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Δημήτρης Βίτσας με αφορμή τις προκλήσεις των γειτόνων στην κυπριακή ΑΟΖ. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας απέδωσε σε λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στα σύνορά της με τη Συρία και στην προσπάθειά της να ασκήσει μία διεθνή πίεση, η οποία να λέει ότι «είμαι κι εγώ εδώ».
Ο Δημήτρης Βίτσας, ανέφερε ότι «όλη αυτήν την περίοδο η Τουρκία έχει ανοίξει πολλά μέτωπα και αυτό δεν είναι καλό για μία χώρα, και..........
βεβαίως, ο τρόπος αντίδρασης δεν βελτιώνει τις σχέσεις και τις δυνατότητες που έχει μια χώρα».
Παράλληλα, σημείωσε την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας «έργω και όχι μόνο λόγω», στο δικαίωμα «που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία να εκμεταλλεύεται την ΑΟΖ».
Ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με έντονη προσοχή τη ρητορική έντασης και πρόκλησης από μέρους της γείτονος, καθώς «συχνά, τέτοιου είδους προκλήσεις απευθύνονται και προς την ελληνική πλευρά».
«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες»
«Τείνουμε πάντοτε ένα χέρι συνεργασίας και φιλίας με την Τουρκία. Εκείνο που δεν συζητάμε είναι αυτό που δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν για εμάς «γκρίζες ζώνες» και δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμείς να αποδεχθούμε οποιουδήποτε είδους απειλή ή παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», κατέστησε σαφές ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.
«Για το Κυπριακό, με ηρεμία και αποφασιστικότητα πρέπει να λειτουργούμε. Το λέει και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εγώ τα προσυπογράφω. Ξεχνάμε και την περίοδο, την οποία βρισκόμαστε. Υπάρχει ένας αναπτυγμένος τουρισμός, το να υπάρχει και ένα κλίμα έντασης δεν ευνοεί την οικονομία της Κύπρου. Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να λειτουργήσουμε, πρόσθεσε.
«Η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο, παρά μόνο να λειτουργεί υπέρ της ειρήνης, να βοηθάει να διαμορφώνονται συνθήκες σταθερότητας», κατέληξε ο κ. Βίτσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου