Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

ΛΟΥΤΡΑΚΙ : ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Η δημοτική αρχή προεξάρχοντος του δημάρχου ΛουτρακίουΓιώργου Γκιώνη κατά πάσα πιθανότητα, στη συνέχεια με τους αντιδημάρχους της και τους δημοτικούς συμβούλους της, αντιλαμβάνεται πλέον ότι η κατάσταση της έχει ξεφύγει.
Καθημερινά στα πολιτικά «στέκια», τα ακούνε «χύμα και τσουβαλάτα», ενώ το ίδιο συμβαίνει κι όταν τους συναντούν πολίτες στον δρόμο κατά μόνας, όπου τους τα «ψέλνουν» για το χάλι και την κατάντια που έχει σήμερα ο τόπος.
Η κοινωνία είναι αγανακτισμένη, παντού ακούς αντιδράσεις, οργή, έτσι όπως έχει καταντήσει το Λουτράκι, παραμελημένο, χωρίς ........
οργάνωση, όλα στην τύχη, ότι βγει και ότι κάτσει, ότι να ’ναι… με την δημοτική αρχή από την πλευρά της να συμπεριφέρεται με μία τακτική του τύπου «να περνάει ο καιρός και θα δείξει αν υπάρχει πιθανότητα διάθεσης και δυνατότητες επανεκλογής».
Ειδικότερα το τελευταίο, αν όντως τα μέλη της δημοτικής αρχής και οι συνυποψήφιοί τους, ακόμα και σήμερα, μετά από αυτό το χάλι που όλοι βιώνουν στην επικράτεια του δήμου Λουτρακίου τολμούν και σκέφτονται κατ’ αυτόν τον τρόπο και δεν τους έχει ξεκαθαρισθεί από τους πολίτες ότι «έχετε τελειώσει», τότε άξιοι της τύχης τους είναι οι ίδιοι οι πολίτες κι όλοι αυτοί που τους αφήνουν τέτοιου είδους περιθώρια ακόμα και να ελπίζουν…
Είτε αρέσει, είτε όχι, αυτό το τοπικό πολιτικό σύστημα που ολοκληρώνει παρουσία ενός τετάρτου αιώνα, είναι αυτό που φταίει για το σημερινό κατάντημα του τόπου, τον έχει φέρει σε τέτοια απαξία, σε σημείο μάλιστα, που συνεργάτες δημάρχων δήμων που τώρα αναπτύσσονται και διεκδικούν τουριστικό προϊόν να θεωρούν την άλλοτε κοσμοπολίτικη λουτρόπολη, το παράδειγμα προς μίμηση και όραμα πώς θα «φθάσουμε κάποτε κι εμείς σ’ αυτό το επίπεδο», ως ένα «παρακμιακό χωριό»;..
Δεν είναι τυχαίο, ότι σε παρελθόντα έτη, με τον καύσωνα που βίωσε η χώρα το Σαββατοκύριακο, το Λουτράκι θα βούλιαζε και δεν θα υπήρχε διαθέσιμο κατάλυμα κατά διάνοιαν, ενώ στην παραλία δεν θα υπήρχε τετραγωνικό μέτρο να απλώσεις την πετσέτα σου για να δροσιστείς. Όπως ισχυρίζονται και επιχειρηματίες, σύμφωνα με τα μηνύματα από την πελατεία τους, αυτό που λειτουργεί αποτρεπτικά κάποιος να επισκεφθεί το Λουτράκι και επιλέγεται την τελευταία στιγμή ως ύστατη λύση, είναι το γεγονός ότι είναι πλέον παραμελημένο και παρατημένο, μη έχοντας κάτι περισσότερο να προσφέρει, παρά την φυσική ομορφιά του, η οποία είναι αυτή που έχει απομείνει κι έλκει τον επισκέπτη να έλθει μέχρι εδώ.
Επίσης και οι επιχειρηματίες, εν μέσω καλοκαιριού ισχυρίζονται ότι δεν είναι κριτήριο ένα Σαββατοκύριακο για την επιβίωσή μας, αλλά χρειάζεται παρουσία επισκεπτών και να γίνεται τζίρος τις καθημερινές. Ωστόσο, αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι ο ημερήσιος τζίρος δεν επαρκεί, η κίνηση κυμαίνεται στα χαμηλότερα επίπεδα ιστορικά, με συνέπεια το μέλλον να προδιαγράφεται δυσοίωνο, με τα αρνητικά να θεωρούν ότι οι επιχειρήσεις θα τα βιώσουν από τον Οκτώβριο και μετά, που θα έχουν σημαντικότατη αδυναμία αποπληρωμής των τρεχουσών υποχρεώσεών τους, ακόμα και ανελαστικών.
(040717) Του Πάνου Ηλιακόπουλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου