Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Ο Τραμπ εγκαινίασε το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του κόσμου: «Οι εχθροί μας θα τρέμουν» (βίντεο)

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό υποδέχτηκε και επίσημα στις τάξεις του το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του κόσμου, το USS Gerald R. Ford, που προορίζεται να είναι σε υπηρεσία για περίπου 50 χρόνια.
Η σχετική τελετή πραγματοποιήθηκε στη ναυτική βάση του Νόρφολκ, στην οποία παρέστη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Το USS Gerald R. Ford είναι το πρώτο της κλάσης του, η οποία θα αντικαταστήσει σταδιακά την κλάση Nimitz.
Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό σχεδιάζει να δαπανήσει .......
43 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη και ναυπήγηση των τριών «supercarriers» της κλάσης Ford- το Ford, το USS John F. Kennedy και το μελλοντικό USS Enterprise.

Η κλάση αυτή ενσωματώνει μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών, όπως νέοι αντιδραστήρες, σύστημα προώθησης, σύστημα ηλεκτροδότησης, ηλεκτρομαγνητικό σύστημα απονήωσης/ εκτόξευσης αεροσκαφών, εξελιγμένα ραντάρ και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου κ.α.
Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, σε σχέση με την κλάση Nimitz, η κλάση Ford έχει πάνω από 23 νέα ή βελτιωμένα συστήματα.
Η ναυπήγηση του 100.000 τόνων πολεμικού πλοίου άρχισε το 2009, θα έχει πλήρωμα 4.600 ατόμων και θα φέρει αεροπορική δύναμη 70 αεροσκαφών, που θα επικεντρώνεται στο F-35C Lightning II της Lockheed Martin.
Κανονικά το αεροπλανοφόρο- κόστους 12,9 δισ. δολαρίων- ήταν να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2015, με το κόστος να ανέρχεται στα 10,5 δισ. δολάρια- ωστόσο υπήρξαν προβλήματα με τα συστήματα και την τεχνολογία του, περιλαμβανομένου του εξοπλισμού για την προσνήωση αεροσκαφών και την παραγωγή ενέργειας.
Tι δήλωσε ο Τραμπ
Μιλώντας στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, στην καθέλκυση του αεροπλανοφόρου, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε:
«Από σήμερα θέτω το αμερικανικό σκάφος Gerald R Ford σε αποστολή. Ο Θεός να ευλογεί αυτό το πολεμικό πλοίο και όσους θα πλέουν πάνω του».την τελετή καθέλκυσης μίλησε και η Σούζαν Φόρντ, η κόρη του Τζέραλντ Φόρντ, του 38ου Αμερικανού προέδρου που έδωσε το όνομά του στο αεροπλανοφόρο.
«Κανένας, απολύτως κανένας, δεν θα ήταν πιο περήφανος βλέποντας αυτό το σκάφος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζέραλντ Φόρντ είπε η κλόρη του η οποία έδωσε την εντολή στους αξιωματικούς και στο πλήρωμα να ανέβουν στο πλοίο.
Δείτε το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου