Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Νέα «τάπα» (τη λες και «φάπα») Κοτζιά σε Τσαβούσογλου – Γιατί έκανε τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων

  
Το ΕΛΑΜ και τους… ΑΝΕΛ επιστράτευσε ως επιχειρήματα η τουρκική πλευρά για να υποστηρίξει την θέση της για διατήρηση εγγυήσεων και παρεμβατικών δικαιωμάτων, μεταδίδει η ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου, θέλοντας η Τουρκία να καταδείξει ότι η ύπαρξη ακραίων επιβάλλει πρόσθετα μετρά για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων αλλά και για την εφαρμογή της λύσης.
Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακντζί συνεπικουρούμενος από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε με ένταση στο θέμα του .........
κυπριακού ακροδεξιού ΕΛΑΜ περιγράφοντας μια κατάσταση ωσάν να είναι η ακροδεξιά οργάνωση η κυρίαρχη και πλειοψηφούσα άποψη στην Κυπριακή Δημοκρατία που θα αποτελεί απειλή για τους Τουρκοκυπρίους και έτσι δικαιολογεί την διατήρηση των Εγγυήσεων και του τουρκικού Στρατού ως εγγυητή της ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς παρενέβη και εξήγησε ότι και στην Ελλάδα υπάρχει ναζιστική οργάνωση και σε πολλές χώρες της Ευρώπης υπάρχουν ακροδεξιά ναζιστικά μορφώματα, αλλά κανένας δεν σκέφθηκε ποτέ να χρησιμοποιήσει τον Στρατό, πολύ περισσότερο τον Στρατό τρίτης χώρας για να τα αντιμετωπίσει.
Προσθέτοντας ότι τέτοια φαινόμενα που είναι απειλή για όλους αντιμετωπίζονται μόνο μέσω της Δημοκρατίας…
Όμως ο κ. Τσαβούσογλου βρήκε την ευκαιρία να στραφεί προς τον Νίκο Κοτζιά και με δηκτικό τρόπο να αναφέρει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν και οι ΑΝΕΛ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Ο κ. Κοτζιάς σύμφωνα με πληροφορίες δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη για να ρίξει την «τάπα» του στον Τούρκο ομόλογό του για μια ακόμη φορά, καθώς παίρνοντας τον λόγο του είπε ότι «οι ΑΝΕΛ είναι πατριωτικό συντηρητικό κόμμα, και σίγουρα δεν είναι… Γκρίζοι Λύκοι», υπενθυμίζοντας έτσι την συνεργασία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησης του ΑΚΡ με το ακροδεξιό φασιστικό ΜΗΡ, το κόμμα των Γκρίζων Λύκων.
Και συνόδευσε την απάντηση του σχηματίζοντας με τα δάκτυλα του χεριού τον χαιρετισμό σύμβολο των Γκρίζων Λύκων, που πριν μερικές εβδομάδες και ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε σχηματίσει απευθυνόμενος στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου