Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Πρόκληση Βορίδη: “Η Αριστερά είναι εχθρός της Ελευθερίας” και … προαναγγελία: “Το ΣτΕ θα βγάλει αντισυνταγματικό και αυτόν το νόμο Παππά”

  
“Τον Βορίδη, τον βασανίζουν τα νιάτα του…” απάντησε ο Υπ ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς. “«Ο λαός μας έχει βγάλει συμπεράσματα γι’ αυτή την ακροδεξιά ρήση του κ. Βορίδη, ότι η Αριστερά μάχεται την ελευθερία», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, και απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη συνέχισε: «Θα παρακαλούσα να μην την επαναλάβετε, εκτός και αν έχει γίνει επίσημη γραμμή του κόμματος σας! Εσείς μεταπηδήσατε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη από την ακροδεξιά, στην προθήκη της Κεντροδεξιάς. Και ........
τώρα έχετε μπει στη διοίκηση και σέρνετε από τη μύτη αυτή την παράταξη στην ακροδεξιά γραμμή. Αυτή είναι η απλή αλήθεια. Είναι απόλυτη επιλογή του κ. Μητσοτάκη να το κάνει, να σας έχει σφιχταγκαλιάσει και να σας έχει εκχωρήσει την ατζέντα του, αλλά εδώ μας παρακολουθεί το σύνολο των προοδευτικών πολιτών που θα κάνει τις επιλογές του. Και θα κάνει τις επιλογές του, όχι μόνο υπό το φως της ακροδεξιάς διολίσθησης, αλλά θα κάνει τις επιλογές υπό το φως της πεισματάρας πραγματικότητας και της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας».
 
Νωριτερα στην παρέμβαση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, προέβλεψε ότι το νομοσχέδιο θα κριθεί αντισυνταγματικό, αναφέροντας μάλιστα ότι:«Να ξέρουν οι δικαστικοί ότι παρακολουθούμε τον αγώνα τους, τον σεβόμαστε, τον τιμάμε, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης την διαφυλάσσουμε από την ιταμή απόπειρα που κάνει η κυβέρνηση να την χειραγωγήσει».
Ο Μ. Βορίδης χρησιμοποίησε και το ακροδεξιό επιχείρημα ότι «η Αριστερά μάχεται την ελευθερία».…
Οι πολίτες έχουν μνήμη, και δεν ξεγελιούνται από περίτεχνα ρητορικά σχήματα τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑσχολιάζοντας τις ακροδεξίες κορώνες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη στη Βουλή την ημέρα μάλιστα που γιορτάζονται τα 43 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στον τόπο. “Ειδικά ο κ. Βορίδης, με το γνωστό σε όλους πολυετές παρελθόν στον χώρο της φιλοχουντικής ακροδεξιάς, από την ΕΠΕΝ και το Ελληνικό Μέτωπο, μέχρι το ΛΑΟΣ, θα όφειλε να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται στην Αριστερά ως εχθρό της Ελευθερίας, ιδίως μια μέρα σαν τη σημερινή. Οι πολίτες έχουν μνήμη, και δεν ξεγελιούνται από περίτεχνα ρητορικά σχήματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, μάλλον δεν θέλει ο ακροδεξιός να κρυφτεί, αλλά είναι υπερήφανος για την ιδεολογία του.”Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου