Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Ο Άκης Τσελέντης για τον ισχυρό σεισμό στη Κω

 Την εκτίμηση του καταγράφει στην προσωπική του σελίδα στο fc ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης για το αν ο ισχυρός σεισμός στη Κω ήταν και ο κύριος σεισμός δίνοντας παράλληλα και συμβουλές για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι πολίτες της περιοχής την όλη κατάσταση.
Η Ανάρτηση
«Δυστυχώς αυτή τη φορά χάσαμε δυο ανθρώπους στο βωμό του Εγκέλαδου. Η μετασεισμική ακολουθία δεν είναι όπως στην περίπτωση του........
πρόσφατου σεισμού της Λέσβου ελλειμματική αλλά απόλυτα φυσιολογική. Το γεγονός ότι ο μετασεισμός 5.1R είναι σε γειτονική περιοχή υποδηλώνει ότι υπάρχει μια ευρύτερη σεισμική διέγερση.
Κατά μεγάλη πιθανότητα πρόκειται για τον κυρίως σεισμό αλλά πριν φτάσουμε σε τελικά συμπεράσματα πρέπει να παρακολουθήσουμε για λίγα 24ωρα την εξέλιξη του φαινομένου και την χωρική κατανομή των μετασεισμών.
Είναι 100% σίγουρο ότι η πλούσια μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί για εβδομάδες γι αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.
Οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα παλιά σπίτια που έχουν οικοδομηθεί χωρίς αντισεισμικό κανονισμό και να συμβουλεύονται τα συνεργεία μηχανικών του ΟΑΣΠ που είναι στη περιοχή.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι να μην δίνουν βάση σε ανεύθυνες διαδόσεις αλλά να συμβουλεύονται τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.
Το Γεωδυναμικό, παρά τη προσπάθεια φίμωσης του επιστημονικού του λόγου από τον αρμόδιο υπουργό κατά τον πρόσφατο σεισμό της Λέσβου παραμένει πιστό στο καθήκον του και οι επιστήμονές του θα εκφέρουν ελεύθερα και με εγκυρότητα τις επιστημονικές τους απόψεις ενημερώνοντας τον κόσμο επί 24ωρου βάσης».Καθηγ. Άκης Τσελέντης
Δ/ντης Γεωδυναμικού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου