Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Οργή Γεροβασίλη για το υποτιθέμενο επίδομα «Σφραγίδας»

Οργισμένη απάντηση έδωσε η Όλγα Γεροβασίλη για το υποτιθέμενο επίδομα «Σφραγίδας» ύψους 50 ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλους.
Το δημοσίευμα είχε κυκλοφορήσει πριν από αρκετούς μήνες στην χιουμοριστική ιστοσελίδα “Το Βατράχι” και πολλά Μέσα Ενημέρωσης το αναδημοσίευσαν παρουσιάζοντας μια ψευδής είδηση ως αληθινή.
Το χρονικό
Το χρονικό έχει ως εξής: Το σάιτ «Βατράχι» ανέβασε μία είδηση σύμφωνα με την οποία «η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη αποφάσισε να συμπεριλάβει επίδομα χειρισμού σφραγίδας για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, σε νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη..........
Βουλή»
Διάφορα σάιτ όμως, είτε δεν γνώριζαν τι εστί «Βατράχι» είτε τυφλώθηκαν από μία «πάρε-βάλε» αντιπολιτευτική είδηση και αναπαρήγαγαν σχεδόν αυτολεξεί το «ρεπορτάζ».

Αποτέλεσμα; η αυτοαναίρεση, όταν αντιλήφθηκαν την ανεκδιήγητη γκάφα τους και έσπευσαν να διαγράψουν τις καταχωρήσεις.
Η ανακοίνωση της Γεροβασίλη
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το αρμόδιο υπουργείο “προφανώς και τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν έχουν καμία βάση και είναι απολύτως αναληθή, καθώς δεν υπάρχει κανένα νομοσχέδιο και καμία εισηγητική έκθεση που να προβλέπει τέτοιας φύσης επίδομα”.
Ταυτόχρονα στρέφεται εναντίον συγκεκριμένης παραπολιτικής στήλης που αναδημοσίευσε πρώτο το χιουμοριστικό δημοσίευμα “Στην οποία ο αρθρογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το διάβαζα, το ξαναδιάβαζα και δεν το πίστευα έως ότου μου είπαν πως περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο», μπορεί να εκληφθεί μόνο ως κακοπροαίρετη προπαγάνδα, που αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος”, καλώντας τον αρθρογράφο της εν λόγω στήλης να δημοσιεύσει το νομοσχέδιο και την αιτιολογική έκθεση που ισχυρίστηκε ότι προβλέπει την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος, έτσι ώστε “Να ενημερωθεί αφενός η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το επίδομα που «θα δώσει» στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, αφετέρου οι ίδιοι οι υπάλληλοι, που θα το λάβουν”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου