Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών korinthosnews | 07-07-2017 (Video – Εικόνες)


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κορινθίας η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών .
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο διευθυντής της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Γ. Μαστοράκης παρουσίασε τις σημαντικότερες πτυχές του νέου νόμου και απάντησε διεξοδικά στις ερωτήσεις που τέθηκαν από το .......
κοινό.

Ο Νόμος για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών (που ψηφίστηκε στις 3/5/2017 και ενεργοποιείται στις 3/8/2017) αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για τη διευθέτηση όλων των χρεών των βιώσιμων επιχειρήσεων προς όλους τους πιστωτές τους, δηλαδή τράπεζες, εφορίες, τελωνεία, δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς ιδιώτες (π.χ. προμηθευτές).
Παράλληλα, θέτει το πλαίσιο για τη ρύθμιση των χρεών των ελευθέρων επαγγελματιών προς το δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία).

Ο Νόμος θα επιφέρει όφελος τόσο για την εθνική οικονομία από τις επιχειρήσεις και επαγγελματίες που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους όσο και του δημοσίου και των τραπεζών που θα συνεχίσουν να εισπράττουν οφειλές από τις βιώσιμες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν θα οδηγηθούν σε πτώχευση.
Με τον τρόπο αυτό εξυγιαίνονται οι επιχειρήσεις, καθώς και τα «χαρτοφυλάκια» του δημοσίου και ειδικά των τραπεζών, έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν νέες χρηματοδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου