Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Εξαρθρώθηκε σπείρα που χτύπαγε «Range Rover» και BMW σειρά «X»

Κλέφτες με επιστημονική κατάρτιση και εξοπλισμό, και με «ειδίκευση» στα πολυτελή αυτοκίνητα των επωνύμων, ήταν τα μέλη οργανωμένης συμμορίας, που εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν προχθές σε περιοχές του κέντρου Αθηνών και της Δυτικής Αττικής, εννέα μέλη της σπείρας και συγκεκριμένα οκτώ Έλληνες, ηλικίας από 28 έως 30 ετών και ένας 36χρονος Αλβανός όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο αναπληρωτής διευθυντής της.......
Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γιώργος Καστάνης και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Θόδωρος Χρονόπουλος, οι δράστες έκλεβαν κυρίως αυτοκίνητα μάρκας «Range Rover» και BMW σειράς «X», ιδιοκτησίας στην πλειοψηφία τους επωνύμων οικονομικών παραγόντων, (εφοπλιστών, επιχειρηματιών, κ.λ.π.), που ήταν σταθμευμένα σε εξωτερικούς χώρους, ή σε ανοιχτά γκαράζ και πυλωτές.
Το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης σπείρας, ήταν ότι τα μέλη της είχαν προμηθευτεί από το εξωτερικό τεχνικό εξοπλισμό, (laptops), με ειδικό λογισμικό και προγράμματα, τον οποίο συνέδεαν με τον «εγκέφαλο» των αυτοκινήτων και εξουδετέρωναν τα συστήματα ασφαλείας. Ο εξοπλισμός αυτός, σύμφωνα με την Αστυνομία, στοιχίζει περίπου 2.500 ευρώ και δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
Το μόνο που μπορεί να τους καθυστερούσε ήταν η αφαίρεση των συστημάτων γεωγραφικού εντοπισμού, (GPS), σε όσα αυτοκίνητα είχαν από την κατασκευή τους, γι’ αυτό, όταν έκλεβαν ένα όχημα το άφηναν για 3- 4 μέρες σε κάποιο σημείο, σκεπασμένοι με κουκούλα και αν ο ιδιοκτήτης δεν εμφανιζόταν, που σήμαινε ότι δεν υπήρχε GPS, το έπαιρναν και το μετέφεραν σε έναν από τα δύο γκαράζ που διέθεταν, στην περιοχή των Πατησίων.
Εκεί, οι μηχανικοί της σπείρας «χτυπούσαν» τους αριθμούς πλαισίου και τα αυτοκίνητα πωλούνταν με άλλα πλαστά έγγραφα, ή τα διέλυαν και τα διέθεταν ως ανταλλακτικά. Οι δράστες, εκτός των άλλων εισήγαγαν αυτοκίνητα από το εξωτερικό, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα έγγραφα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου