Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

ΛΟΥΤΡΑΚΙ : Τουρισμός Τζίφος η Υπόθεση

Τζούφια   η κατάσταση. Κόσμος πάει και έρχεται με ανά χείρας μορταδέλα και κασέρι (που λέει ο λόγος), τίγκα τα ξενοδοχεία με εξευτελιστικές τιμές και απανωτές προσφορές εδεσμάτων καταστηματάρχες να τουφεκάνε «πελάτες αγοραστές» και όχι «πελάτες ματάκηδες» στεγνωμένους οικονομικά πλάκωσαν και οι τσούχτρες, ήρθε και έδεσε το πράγμα. Τζίφος τα μέχρι τώρα τουριστικά αποτελέσματα.
Ανεμογκάστρι υπόθεση, παρά το γεγονός ότι παθιασμένη σχέση των ......
τουριστικών μας πραγμάτων με τον LTO- μας έλεγαν- ότι θα μας οδηγούσε σε ευτυχή γεγονότα.
Ψεύτικες οι ελπίδες. Και τώρα, ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα που πληρώνει ακριβά ο τόπος, ειδικότερα οι επαγγελματίες και το μέλλον του Δήμου.
 Ο μόνος κερδισμένος  ο LTO.   Η εφημερίδα αυτή έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν και πρόσφατα ακόμα   ακόμα, το ενδιαφέρον της για το ζήτημα του τουρισμού ως μέρος παταγωδώς του τουρισμού ως μέρος της αποστολής του, που της απέναντι στους δημότες στους οποίους και μόνο λογοδοτεί. Χωρίς αξιώσεις, χωρίς χρηματοδοτήσεις για τουριστικά ταξίδια σε Ανατολή και Δύση, χωρίς μεγαλόστομες διακηρύξεις και σχεδιασμούς που εύκολα  καταντάνε μπαρουφολογία, xωρίς εκδηλώσεις πυροτεχνήματα για να εντυπωσιαστεί το πόπολο», αλλά με ειδικές ημερίδες, με πορίσματα οδηγούς, με εποικοδομητικές προτάσεις, με κινητοποίηση όλων των ενδιαφερόμενων. Γιατί τουρισμός είναι υπόθεση όλων. Γιατί αυτό θεμελιώδες ζήτημα δε μπορεί και δεν πρέπει να είναι υπόθεση μόνο ενός ιδιωτικού φορέα (ή ενός ιδιώτη) όπως  LTO, στον οποίο έχει παραδοθεί όλη δημοτική ευθύνη του τομέα. Ως μόνου δήθεν ειδικού, ως μόνου δήθεν ικανού, ως δήθε μοναδικού ηγέτη στις τουριστικές μας μάχες το από τις οποίες ωστόσο βγαίνουμε βαριά πληγωμένοι.
 Το σημερινό θλιβερό αποτέλεσμα δεν ταυτίζεται ωστόσο  μόνο με τον Οργανισμό, ο οποιος εκ του αποτελέσματος- απέτυχε και οποίος ως εκ του παταγωδώς στο ρόλο και τις δραστηριότές που σημειωτέον εκτελεί ξένα κολυβα του, όπως λέει λαός μας. Δηλαδή με δικά μας χρήματα. «Ταυτίζεται και με τη δημοτική αρχή, n  οποία επιβάλλεται να αναθεωρήσει πολιτικη, συνεργάτες, συνεργασίες και στόxους.  Οφείλει να αναδείξει και να επενδύσει στη δημοτική επιτροπή τουρισμού. Και κάτι περισσότερο. οφείλει να εγκαταλείψει την εν- υποταγή της ως υποτακτικού και διεκπεραιωτή των σχεδιασμών του προέδρου του LTO κ. Καραβούλn και των λοιπών μελών του ΔΣ του Οργανισμού. Γατί αλήθεια ποιος μπορεί να αντέξει το βάρος της γεμάτης θράσους και αλαζονείας δήλωσης του Πρόεδρου του LTO κ. Καραβούλη η κι των συν αυτό, ότι ο  Δήμαρχος συμμετέχοντας στην εκτελεστική  επιτροπή του Οργανισμού για την υλοποίηση των αποφάσεων του, οφείλει να αναφέρεται 
  στο ΔΣ του LTO (βλ. επιστολή LTO and εν 21.12.2015).Και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σαφή και χειρότερα, εάν διαβάσει κανείς το άρθρο 23 του Καταστατικού του LTO (αυτό που να έχουμε στα χέρια μας), όπου n εκτελεστική ε επιτροπή (στην οποία μετέχει ο Δήμαρχος) «ενεργεί πάντοτε κατά τις οδηγίες του διοικητικού συμβουλίου και λογοδοτεί προς αυτό»!! Εκεί φτάσαμε τελικά ο Δήμαρχος ο εκάστοτε Δήμαρχος- να λογοδοτεί στον πρόεδρο του LTo κ. Καραβούλη, αντί στους δημότες Στο πλαίσιο εκείνο άραγε εντάσσεται και n πρόταση του κ. Δημάρχου, όπως πληροφορηθήκαμε περί επανεκλογής του κ. Καραβούλn ως προέδρου του LTO από τη Γενική Συνέλευση και όχι από τα νέα μέλη του ΔΣ, όπως προβλέπει το Καταστατικό  τους; Ερώτημα υποβάλλουμε. Και ας μην προτρέξουν κάποιοι να μας κάνουν τους φωστήρες περί αρμοδιοτήτων κλπ. Ερωτήματα υποβάλλουμε, όπως και για άλλα που προκύπτουν από τη συνεργασία του Δήμου ι με τον LTO. Λίγη υπομονή ακόμα.

 Από το Βήμα του Λαυρακίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου