Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

ΔΙΩΡΥΓΑ : Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ

Οι βυθιζόμενες γέφυρες της Διώρυγας  έχουν κατασκευαστεί βάσει εγκεκριμένων σχεδίων και με προϋπόθεση τον έλεγχο , την επισκευή και την πιστοποίηση τους από τον Ελληνικό Νηογνώμονα  σε συγκεκριμένα  χρονικά διαστήματα  με φυσιολογικές ανοχές χρόνου και αυτό για την ασφαλή διέλευση από αυτές των οχημάτων και των πεζών .
Σήμερα γνωστοποιούμε στο κοινό της περιοχής αλλά και σε όλες τις ελεγκτικές Αρχές  στις  οποίες  υπόκειται η Διώρυγα όπως , το Υπουργείο Οικονομικών , το Λιμεναρχείο Κορίνθου , ακόμα  .......
ίσως και η Εισαγγελία Κορίνθου , η κατασκευάστρια  εταιρεία  TUV AUSTRIA HELLAS   ο  Ελληνικός Νηογνώμονας  εγκεκριμένη υπηρεσία από το κράτος  για την πιστοποίηση κάθε πλωτού μέσου αλλά και γεφυρών όπως αυτή της Διώρυγας στα Ίσθμια   η οποία παρά την λήξη των πιστοποιητικών της βυθιζόμενης Γεφύρας της Ισθμίας από το έτος 2014 εκδίδει  πιστοποιητικά παρατείνοντας την λειτουργία της Γέφυρας χωράς καμία επισκευή η ακόμα και απλή συντήρηση .Ευθύνη έχει και η Δημοτική Αρχή Λουτρακίου Περαχώρας και Αγ . Θεοδώρων διότι η βυθιζόμενη γέφυρα Ισθμίας ανήκει στα διοικητικά όροια του Δήμου . Οι παρεμβάσεις όλων πρέπει να είναι άμεσες προκειμένου να διασφαλίσουν την  ακεραιότητα των διερχόμενων πεζών και οχημάτων . Η βυθιζόμενη γέφυρα των Ισθμίων θα έπρεπε να έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από την 07/08/2017 αφού την ημέρα αυτή έληξε και το   τελευταίο πιστοποιητικό μετά από σειρά παρατάσεων . Το χρονικό παρατάσεων των πιστοποιητικών αντίγραφα των οποίων είναι στην διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής έχει ως ακολούθως .
Όταν το ατός 2010  η Διώρυγα περιήλθε και πάλι στα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση  ( ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ) . Το  χρονικό  που προκύπτει από επίσημα έγγραφα . << Η 10ετης συντήρηση της Γέφυρας Ισθμίας θα έπρεπε να είχε γίνει από τις 26 Απριλίου 2012 . Έκτοτε εκδόθηκαν ως ετησία παράταση που το τελευταίο έληξε την 24 Ιουλίου 2014.  .   Μετά από τότε και εως τις αρχές του 2017 η γέφυρα ήταν χωρίς   κανένα πιστοποιητικό . Τότε ο Ελληνικός νηογνώμονας  έδωσε ένα προσωρινό  πιστοποιητικό  με ισχύ   έως και την 7η / 8ου /2017  έτσι η γέφυρα λειτούργησε  με ανανεωμένα πιστοποιητικά χωρίς σοβαρές παρεμβάσεις – επισκευές  και χωρίς κανένας να γνωρίζει εάν αυτό , το να δίνουν από τον Ελληνικό νηογνώμονα   είναι νόμιμο . Όλα τα Διοικητικά συμβούλιο εξαιρουμένου αυτό της Θητείας του Καρακούση Παναγιώτη ( τέλος Ιουλίου 2015 έως 16 Απριλίου 2016 ) αλλά και τα διευθυντικά στελέχη της Α.Ε.ΔΙ.Κ δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα . Η σημερινή κατάσταση της είναι άκρος επικίνδυνη σε βαθμό πρόκλησης ατυχήματος με συνεπεία ακόμα και την απώλεια ζωής .Όλοι φέρουν τεράστια ευθύνη και θα πρέπει να λογοδοτήσουν  για αυτήν τους την ολιγωρία και ανευθυνότητα . Θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν την λειτουργία της βυθιζόμενης Γεφύρας της Ισθμίας έως την επισκευή της επί ξηράς όπως πρέπει για την δεκαετή της πιστοποίηση και μετά να δοθεί πάλι σε κυκλοφορία  για την διέλευση πεζών και οχημάτων . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου