Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Τουριστική ανάπτυξη των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων

 Για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων με στόχο την προσέλκυση τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο είχα συναντήσεις με το Μητροπολίτη και τους Δημάρχους κατά την επίσκεψη μου στην περιοχή, για τη συμμετοχή μου στο 5ο ετήσιο συνέδριο της εφημερίδας Πελοπόννησος για τις «Αναπτυξιακές Προοπτικές στη Δυτική Ελλάδα».
Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, σε πολύ θερμό κλίμα συζητήθηκε η υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική όπου αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα ο ...........
θρησκευτικός και προσκυνηματικός τουρισμός και ο Σεβασμιώτατος εξήρε τις προσπάθειες του Υπουργείου μας για την ανάπτυξή του. Ο κ. Αμβρόσιος μου ζήτησε τη στήριξη για την αναστήλωση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου στο Αίγιο, που είχε πληγεί από το σεισμό του 1995 και την βελτίωση της προσβασιμότητας στην Παναγία την Τρυπητή και αφου με ευχαρίστησε για το έμπρακτο ενδιαφέρον μου για την περιοχή, μου δώρισε δύο ιστορικά βιβλία για τη ζωή και το έργο των Αλέξανδρου Υψηλάντη και Ιωάννη Καποδίστρια.
Στη συνάντηση μου με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης και προώθησης θεματικών τουριστικών προϊόντων και εμπειριών στη βάση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η περιοχή, και ιδιαίτερα το θέμα της αναβάθμισης του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού.
Τέλος στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο, συζητήθηκαν οι δυνατότητες προώθησης του θεματικού τουρισμού και νέων προορισμών, η ανάδειξη της παραθαλάσσιας ζώνης καθώς και οι δυνατότητες αξιοποίησης από τους ΟΤΑ των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την υλοποίηση νέων έργων και την προώθηση επενδύσεων στον τουρισμό.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου