Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Σε πανικό ο Γεωργίου! ΒΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ Μετά τους απροκάλυπτους εκβιασμούς που εκτόξευσε από τους «Financial Times» σε βάρος της ίδιας της χώρας του, ο μετρ του διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 Ανδρέας Γεωργίου βρίσκεται σε πανικό και τα παίζει όλα για όλα, για να μην καταλήξει στη φυλακή για κακούργημα.
Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΕΛ.ΣΤΑΤ., που φέρει βασική ευθύνη για την καταστροφή από το 2010, απειλεί τώρα θεούς και δαίμονες ρίχνοντας τα βάρη σε πολιτικούς, τους οποίους δεν κατονομάζει, θέλοντας προφανώς να.........
καλύψει την παραποίηση του ελλείμματος του 2009.
Σε νέα συνέντευξή του (στο «Βήμα») εκφράζει την εκτίμηση ότι ο ίδιος είναι «αποδιοπομπαίος τράγος για τους Ελληνες πολιτικούς», οι οποίοι -όπως λέει- αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την οικονομική κατάρρευση. Αποποιούμενος πλήρως των τεράστιων δικών του ευθυνών, οι οποίες αγγίζουν τα όρια της εθνικής μειοδοσίας, επιμένει ότι η αμφισβήτηση των στατιστικών στοιχείων θα προκαλούσε προβλήματα τόσο στην ελάφρυνση του χρέους όσο και στη χρηματοδότηση της χώρας από τις χώρες της ευρωζώνης. Μάλιστα, ερωτηθείς εάν αισθάνεται ότι ρίχνουν σε εκείνον τα βάρη των πολιτικών, απάντησε μονολεκτικά «ναι», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις, αν συνεχιστεί η δικαστική δίωξή του.
Σχετικά με την πρόσφατη απειλή του μέσω των «Financial Times», ότι αν υπάρξει καταδικαστική για εκείνον απόφαση, τότε η Ελλάδα θα έχει προβλήματα στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το χρέος, ο κ. Γεωργίου επανέλαβε εκ νέου τον ίδιο εκβιασμό στη λογική που διατύπωσε προ ημερών η φίλη του στο ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά. Ισχυρίστηκε, δηλαδή, ότι δεν μπορεί να γίνει ακριβής ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους και συνεπώς διευθέτησή του μελλοντικά, αν θεωρηθεί ότι το ύψος του ελληνικού χρέους το 2009 υπολογίστηκε λανθασμένα.
Το σκάνδαλο εθνικών διαστάσεων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. αρχικώς είχε αναδειχθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το 2011 και τον τότε πρόεδρό του Γιάννη Αδαμόπουλο με μηνυτήρια αναφορά, η οποία είχε τεθεί στο αρχείο, αλλά αναζωπυρώθηκε το 2013 με επιστολή του ΔΣΑ προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Το έλλειμμα
Ειδικότερα, το 2011 κατηγορήθηκε ότι εσκεμμένα, έπειτα από υπόδειξη της Eurostat και αντίθετα με τα διεθνή πρότυπα, περιέλαβε μεταξύ άλλων το έλλειμμα των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα του ελληνικού Προϋπολογισμού του έτους 2009 (επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου), ώστε αυτό να εμφανίζεται τεχνικά αυξημένο. Το 2013, έπειτα από παραγγελία των οικονομικών εισαγγελέων, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον κ. Γεωργίου. Ακολούθως η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, όμως τον Σεπτέμβριο του 2015 η αντιεισαγγελέας (και νυν εισαγγελέας) του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου άσκησε αναίρεση κατά της αρχικής απόφασης, που έγινε δεκτή. Ο Ανδρέας Γεωργίου αντιμετωπίζει ποινές σε βαθμό κακουργήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου