Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

«Καμίνι» υποψηφιοτήτων εν μέσω θέρους στην Κεντροαριστερά

Η εκδήλωση προθέσεων για κάθοδο του Γιώργου Καμίνη στη μάχη της ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Αυγούστου. Η διαρροή όμως του σεναρίου, άλλαξε και τα δεδομένα της συζήτησης.
Οι βασικοί παίκτες του προοδευτικού χώρου, έφυγαν για τις διακοπές του Αυγούστου, με το δεδομένο πως τα νεότερα θα προέκυπταν αρχές Σεπτεμβρίου. Εκεί είχε τοποθετήσει άλλωστε ο Σταύρος Θεοδωράκης τη δήλωση ........
προθέσεών του αναφορικά με τη συμμετοχή του ιδίου και του Ποταμιού στις διαδικασίες διαμόρφωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Πλέον, η παρουσία Καμίνη στο κάδρο, αλλάζει τα δεδομένα.
Η Χαριλάου Τρικούπη καλωσόρισε την υποψηφιότητα Καμίνη, αφού κύκλοι προσκείμενοι στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο «ανοίγει» το παιχνίδι.
Μένουν βέβαια να διευκρινιστούν μια σειρά από ζητήματα:
Πρώτον, το εάν η υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων, σημαίνει και αναβολή των διαδικασιών. Στις μέχρι στιγμής συναντήσεις του, ο Νίκος Αλιβιζάτος υποστήριζε ότι οι πιθανότερες ημερομηνίες για την εκλογή αρχηγού τοποθετούνται στα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.
Μένει να φανεί, το εάν όλοι όσοι εκδηλώσουν τελικά ενδιαφέρον, θα συμφωνήσουν με αυτό το χρονοδιάγραμμα.
Δεύτερον, το ποιοι τελικά θα κατεβούν ως υποψήφιοι. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αποκλείσει την κάθοδό τους στη διαδικασία οι Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μανιάτης, Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος.
Προς στιγμήν βέβαια, όλοι τους, «μετράνε» τα θετικά και αρνητικά μιας υποψηφιότητας και παράλληλα περιμένουν να δουν ποιοι θα δηλώσουν τελικά ενδιαφέρον. Για κάποιους από αυτούς, δεν θα έχει νόημα η συμμετοχή, εάν κατέβουν «βαριά» ονόματα του χώρου.
Τρίτον, μένει να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις δυο σημαντικών στελεχών του χώρου: Αυτές του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, που πάντως πληροφορίες τον θέλουν να μην ενδιαφέρεται για τη θέση και να αρκείται στην Προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, που όλο αυτό το διάστημα τηρεί «σιγήν ιχθύος» και δεν ανοίγει τα χαρτιά του αναφορικά με τις εξελίξεις στο χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου