Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Τα Υδατοδρόμια , Τα Υδροπλάνα , και τα παραμύθια της Δημοτικής Αρχής .

Με αφορμή την χθεσινοβραδινή  επίσκεψη  του γράφοντα  σε παραλιακό  κατάστημα του Καλαμακίου  όπου δέχτηκα ερωτήσεις από παραβρισκόμενους εκεί  του τύπου πότε θα έρθει το πρώτο Υδροπλάνο  το οποίο θα κατευνάσει Τουρίστες στην περιοχή  των Ισθμίων  , αλλά και  Διαβάζοντας τώρα τελευταία τα Δελτία Τύπου της Δημοτικής Αρχής που αφορούν τα Υδατοδρόμια  νομίζει κανείς ότι εάν βγάλει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο θα δει να προσγειώνονται υδροπλάνα  στο ......
Λουτράκι γεμάτα  τουρίστες!!!
Φυσικά κάθε άλλο παρά αυτό δεν συμβαίνει.
Είναι μια στρατηγική της Δημοτικής αρχής με δυο σκέλη. 
Το πρώτο σκέλος είναι να  καλύψει την παντελή ανυπαρξία της όχι μόνο έργων αλλά και σχεδιασμού για την επόμενη μέρα.
Το δεύτερο σκέλος αφόρα τον εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης διότι στην Ελλάδα είναι κάτι άγνωστο και όλα αυτά με φόντο τις Δημοτικές εκλογές του 2019.

Να θέσω ΡΗΤΑ ότι είμαι υπέρ της έλευσης των Υδροπλάνων στο Λουτράκι και στον Δήμο μας γενικότερα αλλά ταυτόχρονα θέλω να προσγειώσω τους αναγνώστες στην πραγματικότητα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 2 εταιρείες Υδροπλάνων οι οποίες  δεν έχουν στόλο!!
Λογικό αφού τα τελευταία 5 χρόνια έχουν κολλήσει στην γραφειοκρατία και σε τεχνικά προβλήματα για να λειτουργήσουν πανελλαδικά.
Βούληση της Κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό αλλά δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Εδώ  εγώ διαλέγω το ποιο αισιόδοξο σενάριο που λέει ότι αύριο το πρωί ξαφνικά λύνονται  όλα τα τεχνικά  και γραφειοκρατικά προβλήματα και παίρνουν το ΟΚ οι εταιρείες να ξεκινήσουν!
Το πρώτο που θα κάνουν είναι να παραγγείλλουν τον στόλο τους στην Καναδική Κατασκευάστρια εταιρεία, με το ποιο αισιόδοξο σενάριο είναι να τα παραδώσει σε δυο χρόνια .... δηλαδή στο τέλος του 2019 προς 2020.
Από εκεί και πέρα  ερχόμαστε σε άλλα προβλήματα που αφορούν στην  αδειοδότηση των  Υδατοδρομίων  που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρων και έχουν καταθέσει σχετικούς φακέλους που καθυστέρει αρκετά ....υπ όψιν μόνο της Κέρκυρας είναι το Υδατοδρόμιο είναι αδειοδοτημένο  προς το παρόν μετά από 5 χρόνια διαδικασιών  και η μια εταιρεία έχει φακέλους για ακόμα  32  Υδατοδρόμια  με τελευταίο το Λουτράκι? Δηλαδή πότε ???
Για το Καλαμάκι που δεν αναφέρετε  πουθενά  πάει ακόμα ποιο πίσω.

Όλα αυτά αφορούν υπεραισιόδοξα σενάρια αλλά παρόλα αυτά σε προσγειώνουν η καλύτερα σε προσθαλασσώνουν!

Φυσικά η Δημοτική Αρχή  μέχρι το 2019 θέλει να επιτύχει μια από τις δοκιμαστικές πτήσεις της εταιρείας για να εντυπωσιάσει τους Δημότες πριν τις εκλογές και με αυτό σημαία να καλύψει την ανυπαρξία της.
Θέλει δηλαδή να στρώσει ένα εντυπωσιακό τραπεζομάντηλο σε ένα άδειο τραπέζι.

Αν το δούμε Τουριστικά ....λιγα πράγματα θα αποδώσει στο Λουτράκι αφού  το κάθε Υδροπλάνο και γεμάτο να έρχεται έχει χωρητικότητα 19 άτομα.
Δηλαδή όσο 4 αυτοκίνητα την ημέρα.
 Αυτό το αναφέρω σε μια προσπάθεια να αποτυπωθεί η πραγματικότητα. Παρόλα αυτά εκεί που φτάσαμε με αυτή την Δημοτική  Αρχή  έχουμε ανάγκη και το 1 ΕΥΡΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου