Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Διώρυγα και η αλόγιστη διασπάθιση του Δημόσιου χρήματος Κάνοντας τα γραφεία της Ισθμίας όμοια με αυτά Εφοπλιστικών εταιρειών .

Αμετανόητα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Διώρυγας αρχής γενομένης από την Διευθύνουσα Σύμβουλο τον Πρόεδρο , τα δυο εκτελεστικά μέλη , όλα τα υπόλοιπα μέλη , τα διευθυντικά στελέχη  κλπ .
 Είναι τεράστια η ευθύνη όλων  των προαναφερόμενων οι οποίοι  θέλουν να κάνουν ότι δεν γνωρίζουν πως η Εταιρεία που Διοικούν είναι του Ελληνικού Δημοσίου και όχι ιδιοκτησία τους  .
 Εάν ίσχυε το δεύτερο δεν θα ασχολούμεθα καν με μια.......
ιδιωτική επιχείρηση και με ποιο δικαίωμα αλώστε .
 Δυστυχώς για αυτούς ( τους διοικούντες ) έχουν να κάνουν με μια επιχείρηση του Ελληνικού Δημοσίου ( Υπουργείο Οικονομικών )  έως τον Μάϊο του 2017 και έκτοτε μεταβιβαστικές στο Υπερταμείο  .
Φυσικά κανένας δεν μπορεί να καταλάβει εάν οι υπεύθυνοι εκτελούν εντολές του Υπερταμείου κατασπαταλώντας όλα τα αποθεματικά του ταμείου της Α.Ε.ΔΙ.Κ άρα λεφτά του Ελληνικού Δημοσίου, του Ελληνικού λαού, θέλοντας να μετατρέψουν το διοικητήριο σε εγκαταστάσεις εφοπλιστικής εταιρείας μέσα στην απόλυτη χλιδή ,  ( βλέπε εδώ ) ή πράττουν κατά την βούληση τους θέλοντας να νοιώσουν κροίσοι ξοδεύοντάς εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ  εν μέσω εποχής λιτότητας  και capital controls  και παρόλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος τους για παρόμοια θέματα σε πάρα πολλά  Δημόσια και Δικαστικά ελεγκτικά όργανα . Παρ όλα αυτά  οι κύριοι δεν πτοούνται και εξακολουθούν να θεωρούν την  Α.Ε.ΔΙ.Κ  ( Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Της Κορίνθου ) ιδιοκτησία τους και  ότι τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου είναι δικά τους και έχουν όλο το δικαίωμα να τα διαχειριστούν με όποιο τρόπο θεωρούν αυτοί σωστό .  Γιατί άραγε ?
Όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι της Διώρυγας  αντί αυτού θα έπρεπε να  προσπαθήσουν να επισκευάσουν και να πιστοποιήσουν την βυθιζόμενη  γέφυρα της Ισθμίας η οποία είναι χωρίς πιστοποιητικά από το έτος 2012 και  μετά από τότε την λειτουργούν με  παρατάσεις αλλά χωρίς επισκευή  και  εξασφαλίζοντας  με όποιο τρόπο  προσωρινό πιστοποιητικό μέχρι τον Αύγουστο 2017 μετά από πρόχειρες  και όχι ουσιαστικές εργασίες που έγιναν με την υπόδειξη του Νηογνώμονα .           ( βλέπε εδώ ) .
Ποτέ όμως δεν έγιναν ουσιαστικές εργασίες συντήρησης και επισκευής προκειμένου να πιστοποιηθεί  επί ξηράς όπως ο κατασκευαστής και ο νόμος ορίζει και τον λόγο τον γνωρίζει κάποιο διευθυντικό στέλεχος που προσπαθεί να επιβάλει την γνώμη του  διακινδυνεύοντας έτσι την ακεραιότητα όλων όσων πεζών η οχημάτων την χρησιμοποιούν για να περάσουν από την μια πλευρά του Ισθμού στην άλλη . Εάν ( ο θεός να βάλει το χέρι του ) συμβεί το ότι δηπότε θα είναι έως και θανατηφόρο !!!
Η ακόμα να επισκευάσουν  κάποια από τα  απιστοποίητα Ρυμούλκα και ειδικότερα ένα εξ αυτών το Ρ/Κ ΘΕΤΙΣ το οποίο έχει παροπλιστεί  παράνομα  από το έτος  2010 χωρίς  καμία  απόφαση  διοικητικού  συμβουλίου , καμία ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη του μετόχου - Υπουργείου Οικονομικών  και  με καθημερινό κίνδυνο να βυθιστεί όπως το ημερόπλοιο  ιδιοκτησία   της ΑΕΔΙΚ  CANAL VISTA το οποίο βυθίστηκε  το έτος 2014 ακριβώς από τον ίδιο  λόγο .
Γεγονός που το κάλυψαν με την ανοχή των τοπικών ελεγκτικών Αρχών και έτσι δεν το γνωρίζει κανένας από τους Πολιτικούς Προϊστάμενους της Α.Ε.ΔΙ.Κ .
Ο πρόλογος αυτός έγινε για να έρθω τώρα στο δια ταύτα και έτσι να καταλάβουν οι αναγνώστες για ποιο θέμα μιλάμε .
Πρόσφατα είδαμε στο επίσημο  Site της Α.Ε.ΔΙ.Κ  την παρουσιάσει μιας Αρχιτεκτονικής μελέτης . ( βλέπε εδώ ) Σχεδιασμός νέου μουσείου ΑΕΔΙΚ- ανακαίνιση γραφείων- μελέτη περιβάλλοντος χώρου, 2016
Παρατηρήσει πρώτη , το κτίριο αυτό των Διοικητικών Γραφείων στεγάζει πέντε άτομα ( 5 ).
Παρατήρηση δεύτερη . Παραπλανούν τον κάθε ένα λέγοντας  Σχεδιασμός νέου μουσείου . Μουσεία χρησιμοποιούνται  σε αρχαιολογικούς χώρους και έτσι πρέπει .
Στα γραφεία της Διώρυγας των Ισθμίων ποτέ δεν υπήρχε έτσι και τώρα δεν υπάρχει κανένα μουσείο ,διότι δεν υπάρχουν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας , απλά υπάρχει ένας εκθεσιακός χώρος που   φυλάσσονται   κάποια αντικείμενα- κειμήλια  της διώρυγας από την ύπαρξη της όπως  πχ το σκάφανδρο του τότε δύτη κλπ ελαχίστης Χρηματικής αξίας  .                                                                Παρακολουθώντας λοιπών ολόκληρη την αρχιτεκτονική μελέτη θα διαπιστώσει ο κάθε απλός και δοκιμαζόμενος πολίτης ότι θέλουν να ανακατασκευάσουν το κτίριο χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος .
Παρουσιάζουν το πώς θα είναι το ανακατασκευασμένο  κτίριο της χλιδής και της πολυτέλειας που δεν θα έχει  καμία σχέση  με γραφεία  Δημόσιας υπηρεσίας  αλλά  με γραφεία κάποιας  εφοπλιστικής  εταιρείας .
Μια ανακατασκευή  η οποία  με βάση την παρουσίαση  το κόστος της θα πρέπει να υπερβεί τις τριακόσιες  χιλιάδες   ( 300,000,00 ) ευρώ εκτός τις μελέτες της αρχιτέκτονος που έκανε την μελέτη  και του Μηχανικού που ασχολείται για τα Πολεοδομικά  . Δηλαδή ( 350,00,00 με 400,00,00 ) ευρώ . ήμαρτον Κύριε !!!!!!!!!
 Με ποια λογική κύριοι  του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του   όποιου τα έξη μέλη είναι στελέχη του Σύριζα ,Τα δυο εξ αυτών είναι και υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών αποφασίσατε αυτό το έγκλημα ?
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού καλοί μου κύριοι  .
Συμπληρωματικά  θα αναφέρω ότι το αρχιτεκτονικό γραφείο OPSIS  ανήκει στην αρχιτέκτονα  η οποία ήταν υποψήφια στην παράταξη της Διευθύνουσας Συμβούλου στην διεκδίκηση του Δήμου Βρισιών . Επισυνάπτουμε αντίγραφα ψηφοδελτίου .
Δεν υπονοώ κάτι αλλά νόμιμο μπορεί να είναι ! Ηθικό όμως είναι ?Και εάν πάλι θεωρείται πως ναι γιατί δεν κάνατε διαγωνισμό ? Με ποιους κανονισμούς και νόμους περί προμηθειών λειτουργείται σαν Α.Ε.ΔΙ.Κ ? με αυτούς του Ελληνικού Δημοσίου ή με αυτούς των στελεχών της Α.Ε.ΔΙ.Κ ?
Για όλα αυτά πιστεύω ότι απαντήσεις θα δοθούν σύντομα από τις ελεγκτικές αρχές  που πρέπει να διερευνήσουν και να αποφασίσουν εάν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει αυτή η διασπάθιση του Δημόσιου χρήματος .
Εμείς πάντως θα παρακολουθούμε και θα επανέρθουμε στο θέμα !!!!!!!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου