Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Ο ΑΡΗΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΜΕΣΩ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

Τον θεωρούντα την «πολιτική» (γιατί τέτοια δεν είναι) απόφαση του ανώτερη της κείμενης νομοθεσίας πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργο Ρουμελιώτη (φωτό), «αδειάζει» με την υπʼ αριθ. 151001/21-07-2017 απόφασή του ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Στερεάς - Ιονίου Βασίλης Παπαθεοδώρου.
Στην απόφαση αυτή προέβη ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, μετά την προσφυγή στις 25-05-2017 του πρώην προέδρου - τέως αντιπροέδρου - τέως μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ως άνω οργάνου Άρη Μαρίνη, κατά της υπʼ αριθ. 12/15-05-2017 απόφασης του Δ.Σ. του .....
Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου.
Η αναφορά μέσα από το fb ενός κατʼ εξοχήν ρεπορταζιακού χαρακτήρα κειμένου γίνεται, δεδομένου ότι το ιστολόγιο https://loutraki-press.blogspot.com/ βρίσκεται σε θερινές διακοπές και θα επανέλθει στον πολιτικό σχολιασμό του Λουτρακίου από τις 12 Σεπτεμβρίου 2017, καθʼ ότι τα μέλη του απολαμβάνουν τα... μπάνια του λαού.
Επειδή όλων προέχει η αλήθεια και η πραγματικότητα με την καταγραφή ολοκληρωμένων των πραγματικών περιστατικών, είναι αναγκαίο και των ων ουκ άνευ να γνωστοποιηθεί ότι ο Άρης Μαρίνης με το άλλο τέως μέλος του Δ.Σ. Μαρία Κάχρου βρισκόμενοι ως ελεγχόμενοι από την Δικαιοσύνη μαζί με όλα τα μέλη του πρώτου Δ.Σ. υπό τον Γιώργο Ρουμελιώτη και του προηγούμενου υπό την προεδρία της τέως προέδρου Εβίτας Κούτμου, που διερευνά την νομιμότητα ή μη της υπʼ αριθ. 96/17-12-2014 απόφασης που περιλαμβάνεται στο υπʼ αριθ. 11 πρακτικό του Δ.Σ. του «»Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου και αφορά την χορήγηση αδειών στις παράκτιες επιχειρήσεις, ζήτησαν όπως εκ του υφιστάμενου νόμου προβλέπεται 3852/2010 «Καλλικράτης» νομική υποστήριξη από το ως άνω νομικό πρόσωπο. Επισημαίνεται ότι για την συγκεκριμένη απόφαση, αναφύονται διαφόρων ειδών «ευωδίες», ενώ έχει εμπλακεί με προανάκριση και το Ναυτοδικείο Πειραιά, όπου υπάρχουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νομικών κύκλων αντίθετες καταθέσεις μαρτύρων, ενώ κάποιες άλλες δημιουργούν εύλογα ερωτήματα με πολλά ερωτηματικά, γεγονός που προβληματίζει και οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι μέρος της δικογραφίας για πρόσθετη εξέταση θα διαβιβασθεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου.
Ο Άρης Μαρίνης με την προσφυγή - καταγγελία του ζήτησε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Στερεάς - Ιονίου την αναίρεση της επίμαχης απόφασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου η οποία προέβλεπε: «...Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπροσώπηση των μελών, εκτός της απαραίτητης εξουσιοδότησης προς τον ορισθέντα δικηγόρο από το κάθε μέλος, είναι και η έστω προφορική, ενώπιον του Δ.Σ. ή ενώπιον του ορισθέντος δικηγόρου, σύμφωνη γνώμη του κάθε μέλους με τις επίσημες θέσεις του φορέα μας σχετικά με τα θέματα νομοθεσίας που έλαβαν υπόψη τους τα μέλη για την λήψη των σχετικών αποφάσεων, για τον απλούστατο λόγο ότι ως φορέας έχουμε μια επίσημη θέση βασιζόμενη στην κείμενη νομοθεσία και πέραν αυτής δεν μπορούμε να εκπροσωπήσουμε άτομα που υιοθετούν ή στηρίζουν άλλες απόψεις αποδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο την επίσημη θέση μας».
Μια απόφαση που θυμίζει σε αλήστου μνήμης εποχές, δεδομένου ότι θεωρεί ex officio «ορθόν» το σκεπτικό για την λήψη της εν λόγω απόφασης, αφαιρώντας κάθε δικαίωμα και στερώντας την δυνατότητα τα φερόμενα ως ελεγχόμενα μέλη να υποστηρίξουν την αθωότητά τους με διαφορετική επιχειρηματολογία, έναντι αυτής που επιχειρεί να επιβάλλει το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου.
Πρόκειται για μια απόφαση που εξοστρακίζει κάθε έννοια Δημοκρατίας, λαμβανομένου υπόψιν ότι ο πρόεδρος του σώματος Γιώργος Ρουμελιώτης, είναι ο έμπιστος κι εξ' απορρήτων φίλος του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, ο οποίος δεν προέβαλε αντίδραση σε μία απόφαση που παραπέμπει σε ολοκληρωτικού τύπου καθεστώτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου