Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

ΛΟΥΤΡΑΚΙ : ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ «ΝΑΥΑΓΙΟ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΥ - ΜΑΡΙΝΗΣ - ΚΑΧΡΟΥ

«Μας πας στον Καιάδα, μας πας στον γκρεμό» ήταν η μόνιμη επωδός του πρώην μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Ντίνας Αθανασάκου, προς τον πρόεδρο του σώματος «έμπιστου κι εξ απορρήτων φίλο» του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, Γιώργο Ρουμελιώτη, προκειμένου να αποτρέψει αδικαιολόγητες δαπάνες, που έπλητταν και περιόριζαν τα διαθέσιμα οικονομικά του νομικού προσώπου.
Οι παρεμβάσεις της και η παρουσία της Ντίνας Αθανασάκου ήταν ενοχλητικές για τα «μεγαλεπήβολα» σχέδια εξωπραγματικών δαπανών που ..........
επεδίωκε ο Γιώργος Ρουμελιώτης, προκρίνοντας έτσι την αποπομπή της μέσω μείωσης του αριθμού των μελών, μαζί με τον αντιπρόεδρο του σώματος Άρη Μαρίνη και το έτερο μέλος του Δ.Σ. Μαρία Κάχρου, ένα τρίο, που συνέβαλε να ματαιώνονται οι σχεδιασμοί του και γενικά λειτουργούσε ως εμπόδιό του, με αποτέλεσμα να μην σημειώνονται αδικαιολόγητες δαπάνες.
Σε αυτήν την παραδοχή οδηγεί ο ισολογισμός που συνέταξαν ορκωτοί λογιστές για τα αποτελέσματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου έτους 2016, ενώ η σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο 2015, επιβεβαιώνει την σημαντική παρουσία των τριών για την προστασία του Δημοσίου  δημοτικού χρήματος.
Ο Γιώργος Ρουμελιώτης έχοντας την ίδια ρότα με τον φίλο του Γιώργο Γκιώνη, έχει επιτύχει και είναι φαίνεται με την εν γένει συμπεριφορά που επιδεικνύει υπερήφανος για το δικό του «ναυάγιο», καθ’ ότι τα μικτά αποτελέσματα εκμετάλλευσης έχουν μειωθεί κατά το «σατανικό» 666%, αφού από το κέρδος των € 20.244 το 2015, χωρίς τους τρεις το 2016 και το σε όλα «ναι», έχει περάσει σε ζημίες € 114.749. Εδώ ακριβώς συνίσταται και η συνέργεια του Γιώργου Γκιώνη, που ενέκρινε να αποπεμφθούν οι τρεις, οι οποίοι στην ουσία λειτουργούσαν σαν «θησαυροφύλακες» των οικονομικών.
Το 2015 τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα € 82.325, ενώ το 2016 στα μόλις € 4.251, αλλά στις δαπάνες ο Γιώργος Ρουμελιώτης τις κατέστησε «φωτοβολίδα» και από τις € 62.081 το 2015, αυτές «πέταξαν» στις € 119.000!.. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι ότι από τα χρηματικά διαθέσιμα δαπανήθηκαν € 184.627 και μειώθηκαν κατά 47,51%, αφού από τις € 388.590 του 2015, αυτά περιορίζονται στις 31/12/2016 στις € 203.962.

Τί λένε τα στοιχεία του ισολογισμού
Όπως προκύπτει από τον ισολογισμό, ο Γιώργος Ρουμελιώτης παρά το γεγονός ότι είχε μεγαλεπήβολα σχέδια για δαπάνες, δεν φρόντισε να διαφυλάξει τους διαθέσιμους πόρους, αλλά επέλεξε να τους δαπανά, καθ’ ότι δεν ασχολήθηκε με την επίτευξη εσόδων από τις οφειλές πελατείας, καθ’ ότι και σε αυτό το πεδίο σημειώνει αρνητική επίδοση, δεδομένου ότι αυτά μειώθηκαν το 2016 κατά 19,11% από τις εισπράξεις των € 204.891 του 2015 σε € 165.744, μειωμένα κατά € 39.146, σε απόλυτους αριθμούς.
Αξιομνημόνευτη είναι και η μόνη θετική επίδοση για το Γιώργο Ρουμελιώτη, που μείωσε κατά € 999 τα έξοδα δημοσίων σχέσεων, από τα € 1.495 στα € 496!
Φυσικά, αν αναζητήσει κάποιος τα χρηματικά διαθέσιμα της 30ηςΣεπτεμβρίου 2017, θα διαπιστώσει ότι αυτά υπολείπονται κατά πολύ αυτών που υπήρχαν στις 31/12/2016.
Κανείς δεν επιθυμεί να αναγορευθεί σε μάντη κακών ειδήσεων, αλλά στο «ναυάγιο» που οδήγησε ο Γιώργος Ρουμελιώτης το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου, με την υπάρχουσα σύνθεση του Δ.Σ., δεν υπάρχει η ικανότητα να αναστραφεί και το σκάφος θα κολλάει πιο βαθειά στην λάσπη του Κορινθιακού κόλπου.

Απόλυτη η ευθύνη του Γιώργου Γκιώνη
Ο Γιώργος Γκιώνης συνειδητά και φέρων την απόλυτη ευθύνη, στην συγκεκριμένη θέση που υπήρχαν πόροι και μπορούσε να παραχθεί έργο αναμόρφωσης εν μέρει της εικόνας του παραλιακού μετώπου, τοποθέτησε τον φίλο του, το πλέον ακατάλληλο πολιτικά πρόσωπα για να φέρει αποτέλεσμα.
Όσο οι Λουτρακιώτες θα ψηφίζουν τον Γιώργο Γκιώνη, το συνδυασμό του και πρόσωπα φίλα προσκείμενα σε αυτόν, τόσο το Λουτράκι θα περιέρχεται σε ακόμα μεγαλύτερη κατάντια.
Ποιές είναι οι πραγματικές προθέσεις και των δύο, αποδεικνύεται από τους χειρισμούς τους για την κολοβή αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου, που πέταξαν από το παράθυρο τις € 105.000 για μια έρευνα που δούλεψαν υπάλληλοι του δήμου Λουτρακίου, όπως είχε τονίσει ο Γιώργος Ρουμελιώτης, αλλά την είχαν βαφτίσει «μελέτη» για να παραμυθιάσουν τους «ιθαγενείς» πολίτες του δήμου Λουτρακίου.
Καληνύχτα Λουτράκι!
(17/10/17) Του Πάνου Ηλιακόπουλου
Αφήστε τα σχόλιο σας διότι εσείς διαμορφώνετε άποψη και  δίνεται νέες ιδέες .
2 σχόλια:

  1. Κατι μας είπατε τώρα.....λες και δεν ξέρουμε τον Ρουμελιώτη...μπορεί να φτασει και χαμηλότερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. panta tha yparxoyn kapoioi poy einai timioi kai sostoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή