Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

Την Τετάρτη στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών – Αναμένουμε και τη δήλωση Κυριάκου – Μαρέβας…

Αύριο Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων για την χρήση του οικονομικού έτους 2015, σύμφωνα με το documentonews.gr.
Υπόχρεοι μεταξύ άλλων.........
είναι:
1. Ο Πρωθυπουργός.
2. Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση.
3. Οι Υπουργοί, οι αναπληρωτές Υπουργοί και οι Υφυπουργοί.
4. Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές.
5. Όσοι διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.
6. Οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς της Βουλής και της Γενικής Κυβέρνησης.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ειδικά η δήλωση πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού τόσο ο ίδιος όσο και η Μαρέβα συμφωνούν (τουλάχιστον ως προς αυτό…) ότι το 2015 είχαν πάψει να είναι σε διάσταση…
Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε εγκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δεν κατέθεσε ως όφειλε δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατά το 2016. «Τουλάχιστον το έτος 2016 και σε αποκλειστική προθεσμία 90 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων του, ως Αρχηγού Πολιτικού Κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης είχε αυτοτελή νομική υποχρέωση να καταθέσει πόθεν έσχες στο οποίο όφειλε να συμπεριλάβει τα περιουσιακά στοιχεία και της συζύγου του» σημείωνε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Επίσης, η ελλιπής δήλωση περιουσιακής κατάστασης του προέδρου της ΝΔ είχε απασχολήσει και την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Πηγή:  documentonews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου