Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΘΕΙ Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕ…


Σήμερα δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένος, αφού αγώνες περίπου μιας δεκαετίας είχαν κατ’ αρχήν θετική κατάληξη γιατί αν δεν δεις τον συρμό να κάνει δρομολόγιο, λόγω της στάσης των πολιτικών προσώπων και όσα έχουν υποσχεθεί μέσα σ’ όλο αυτό χρονικό διάστημα δεν επιτρέπει την αισιοδοξία, αλλά την αυτοσυγκράτηση με θετική σκοπιά.
Μια περίπου δεκαετία δεν με άφηνε σε χλωρό κλαρί να ηρεμήσω ακόμη και μέσα στη νύχτα ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην οδό .........

Αιγαίου του Λουτρακίου Δημήτρη Καραπατά, είτε για να εκδώσουμε κάποια ανακοίνωση για το σαμποτάζ στο έργο, είτε για να μεταβώ σε κάποια κρατική υπηρεσία για να αποτιναχθούν τα εμπόδια που έβαζε ο Γιώργος Γκιώνης. Το έργο αυτό ανακοινώθηκε σήμερα χάριν στην επιμονή, υπομονή και άοκνη προσπάθεια που κατέβαλε ο Δημήτρης Καραπατάς και το έργο αυτό του το χρωστάει το Λουτράκι, γιατί χωρίς τον Δημήτρη ο Γιώργος Γκιώνης θα είχε ικανοποιήσει τις επιθυμίες και απαιτήσεις των οικονομικών συμφερόντων του Ισθμού.
Έτσι, μετά τις πολύχρονες κοροϊδίες, εμπαιγμούς, εμπόδια, σαμποτάζ, τουλάχιστον ως πρώτο βήμα ανακοινώθηκε από τους γραμματείς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θανάση Βούρδα και Γιώργο Δέδε η σύνδεση του προαστιακού σιδηροδρόμου με την καρδιά του Λουτρακίου. Ωστόσο, κρατάω μικρό καλάθι, τα λόγια δεν με πείθουν αν δεν δω τραίνο στην οδό Αιγαίου.
Τι πιο απλό για κάθε λογικό άνθρωπο να γίνει το συγκεκριμένο έργο, να εξυπηρετούνται πρώτα απ’ όλα οι πολίτες του τόπου και να μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα μέσα σε 39 λεπτά με χαμηλό κόστος, ασφάλεια, σύντομο χρόνο, έναντι οποιουδήποτε άλλου συγκοινωνιακού επίγειου μέσου. Ωστόσο, το συγκεκριμένο έργο για το Λουτράκι ειδικότερα, έχει και διπλό όφελος, γιατί θα έφερνε κόσμο, θα αύξανε την επισκεψιμότητα και θα τόνωνε την κατακερματισμένη οικονομία της πόλης.
Το μεγαλύτερο πόλεμο, το μεγαλύτερο σαμποτάζ, τα περισσότερα εμπόδια, ακόμα και δικαστική δίωξη υπέστην από τον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Γκιώνη, ο οποίος ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τα συμφέροντα της πόλης που άρχει και των πολιτών της, άλλα έτρεχε για τα οικονομικά συμφέροντα του Ισθμού, όπως άλλωστε έχει καταγγελθεί και στο δημοτικό συμβούλιο. Μόνον όταν βρέθηκε στην αντιπολίτευση υποστήριζε το έργο για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να της αποσπάσει, όπως και το επέτυχε την ψήφο!
Μέσα από αυτό το βήμα θέλω κι επιθυμώ να καταγγείλω τον δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη γιατί πέραν όλων των άλλων βγήκε και καμάρωνε μπροστά από τον φακό στην αναμνηστική φωτό δημοσίων σχέσεων, ενώ το θράσος του έφθασε στο σημείο να εκδώσει ο δήμος και δελτίο Τύπου στο οποίο αναγράφει στην εισαγωγή του τα ακόλουθα, επειδή αναφέρει τι είπαν στην συνέχεια οι δύο γραμματείς του υπουργείου!
«Ύστερα από επανειλημμένες συναντήσεις του Δημάρχου Γιώργου Αλκ. Γκιώνη με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνο Βούρδα και τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Μαρία Θελερίτη, Γιώργο Τσόγκα και Γιώργο Ψυχογιό ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου η έλευση του Προαστιακού σιδηροδρόμου με ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή στο Λουτράκι.»


 Πάνος Ηλιακόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου