Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ Δυναμική είναι η παρουσία της Ελλάδας στην Εκθεση Τουρισμού που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Το Salon des Vacances, όπως λέγεται, προσελκύει τουρίστες από ολόκληρο το Βέλγιο, αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού.
Το παρόν έδωσε και η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. 
«Η πολιτική μας είναι πολύ συγκεκριμένη: 365 μέρες τουρισμό. Το πετύχαμε γιατί έχουμε ισχυροποιήσει πολύ στην Ελλάδα και τη χειμερινή περίοδο. Είχαμε το 2017-2018 το χειμώνα μας 20% αύξηση, το 2017 έκλεισε με ακόμα ένα ιστορικό ρεκόρ, 30 και πλέον εκατομμύρια τουρίστες. Δείχνει λοιπόν ότι .......
η στρατηγική μας έχει αποτέλεσμα και έχει κάνει την Ελλάδα μία πολύ ελκυστική πρόταση για διακοπές αλλά και για επενδύσεις», δήλωσε στο Euronews.
Τιμώμενος προορισμός στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ για το 2018 είναι η Κάρπαθος. Μεζέδες και γλυκύσματα από το νησί προσφέρονται στους επισκέπτες. Στο ελληνικό περίπτερο όμως, το παρόν δίνουν και εκπρόσωποι άλλων περιοχών της Ελλάδας.
«Περίπου μισό εκατομμύριο τουρίστες από το Βέλγιο επισκέφθηκαν το 2017 την Ελλάδα. Στόχος του υπουργείου Τουρισμού για το 2018 είναι να σπάσει αυτό το ρεκόρ. Όχι μόνο για τους Βέλγους», μετέδωσε για το Euronews η Μαρία Ψαρά.
«Να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Ο Τουρισμός είναι μία κινητήρια δύναμη για την οικονομία μας και είανι ένας τομέας που μπορούν οι νέοι μας να έχουν μέλλον», υπογράμμισε η Υπουργός Τουρισμού.  
Η Διευθύντρια του ΕΟΤ ΗΠΑ και Καναδά Γκρέτα Καματερού μιλώντας στο Corfu tv στο πλαίσιο της εκπομπής ”ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ” αναφέρθηκε στην Διεθνή Ταξιδιωτική Έκθεση που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι New York Times. Μεγάλη ήταν η προσέλευση στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού. Περίπου 25,000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν τα περίπτερα διαφόρων χωρών αλλά και Πολιτειών των ΗΠΑ και να προγραμματίσουν τις επόμενες του διακοπές. Όπως είπε η Γκρέτα Καματερού, η άνοδος για την Ελλάδα θα είναι τέσσερις φορές πάνω από πέρυσι. Σε ότι αφορά την Ελλάδα, η κυρία Γκρέτα Καματερού, Διευθύντρια του ΕΟΤ σε ΗΠΑ και Καναδά, αφού ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους, σημείωσε πως η Ελλάδα έχει άνοδο για τέταρτη συνεχή χρονιά. Εξέφρασε την ικανοποίηση της για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αυτά, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα εφαρμόζει ένα στρατηγικό πλάνο μέσα στο οποίο εντάσσονται οι ΗΠΑ και ο Καναδάς. Όπως είπε: ‘’ Στόχος μας είναι να έρθουν όλοι οι Αμερικάνοι στην Ελλάδα διακοπές. Γι αυτό έχουμε δράσεις συντονισμένες-στοχευμένες όπως είναι ο καταδυτικός τουρισμός. Συνεχίζουμε τις δράσεις μας με συμμετοχή σε άλλες 4 εκθέσεις. Επίσης έχουμε ρίξει όλο το ενδιαφέρον μας στον συνεδριακό τουρισμό. όχι μόνο οικογένειες να έρχονται στην Ελλάδα αλλά και να γίνονται συνέδρια. Οι Αμερικάνοι τους αρέσει να έρχονται και εκτός σεζόν. Όπως σύμφωνα με τα στοιχεία μας αύξηση θα υπάρχει και το Πάσχα” 
Εντυπωσιακή η παρουσία του ΕΟΤ και των διπλωματικών μας αρχών για την προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, στο πλαίσιο του 15ου ετήσιου "The New York Times Travel Show" (27-28 Ιαν). Οπως τόνισε ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη Δρ. Κων. Κούτρας προς τα ΜΜΕ, οι κρατήσεις και αφίξεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έχουν διαγράψει εντυπωσιακή ανοδική πορεία, ενώ έχει επιτευχθεί σημαντική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με την προσθήκη στον κλασσικό-θερινό τουρισμό, του χειμερινού, του θρησκευτικού, του συνεδριακού, αλλά και μορφών τουρισμού που σχετίζονται με τα σπορ. Από την πλευρά της η Διευθύντρια του ΕΟΤ Β.Αμερικής, κα Γ. Καματερού επεσήμανε οτι η Ελλάδα αποτελεί τουριστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο, υπάρχει διψήφια αύξηση τα τελευταία χρόνια, ενώ περιέγραψε εν συντομία, το σχεδιασμό του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού για την περαιτέρω προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε Αμερική και Καναδά.

Το 2018 οι προκρατήσεις κινούνται με άνοδο 15% έως 30% ανάλογα την αγορά, γεγονός που βάζει τις βάσεις για νέα χρονιά-ρεκόρ. Κεντρικός μας στόχος "τουρισμός 365 μέρες" με ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη σε ολη την περιφέρεια, ενισχύοντας τη θεματικότητα και ανοίγοντας νέες αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου