Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Απάντηση στην ανακοίνωση του : ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: "Ανυπόστατη και προσβλητική για το σωματείο μας η είδηση για σοβαρό εργατικό ατύχημα"


Με μεγάλη μας έκπληξη και χαρά διαβάσαμε την ανακοίνωση του Σωματείου της Διώρυγας και ρωτάμε  .
Γιατί  γίνεται  τόσος λόγος  και   αναφορές  σε θέματα που νομίζετε ότι ευνοείστε  , και δεν αναφέρεστε καθόλου  στο άλλο σοβαρό εργατικό ατύχημα  τον Μάρτιο  του 2017, τότε  που ο ανασφάλιστος και παράνομα εργαζόμενος με απόδειξη δαπάνης  στον πλωτό γερανό της Διώρυγας ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ  κατά την διάρκεια εργασιών τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα την νοσηλεία του σε αθηναϊκό νοσοκομείο μετά από.......
πολύωρη χειρουργική επέμβαση?    
                                             
 Ο εργαζόμενος αυτός  έχει όνομα και επίθετο ?
Ναι έχει  και νομίζω ότι το γνωρίζετε πολύ καλά , ή κάνω λάθος?

Έχετε ασχοληθεί με την νομιμότητα παροχής εργασίας των επιβαινόντων στον γερανό ΚΕΝΤΑΥΡΟ ?

Οι εργασίες αυτές ανήκουν στα Βαρέα επαγγέλματα ?

 Το προσωπικό εκτός του αποθηκάριου  είναι της Διώρυγας ή με απόδειξη δαπάνης εργαζόμενοι ?

Γνωρίζετε  εάν  την Ευθύνη την έχουν   μόνο οι διοικούντες ή και όσοι σωπαίνουν και ιδιαίτερα αν είναι εκπρόσωποι των Εργαζομένων?

 Παραδέχεστε ότι υπήρξε ατύχημα? λέγοντας ότι ? (. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε ένα σύνηθες περιστατικό παραπατήματος του εν λόγω συναδέλφου, ο οποίος μετέβη για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Κορίνθου ? )

Παραδέχεστε ότι τα ατυχήματα στους εργαζόμενους και μέλη του Σωματείου σας είναι συνήθη περιστατικά όπως εσείς γράφετε ? Και εάν ναι τι φταίει ? και τι εσείς κάνετε για να προστατεύεστε τα άτομα αυτά?

.Παραδέχεστε  ότι ? (Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος εργάζεται στην ΑΕΔΙΚ άνω των 10 ετών, είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, κατέχει την ειδικότητα του Προϊσταμένου Αποθήκης ?)

 Ρωτάμε εσάς σαν Σωματείο , από ποτέ  ένας αποθηκάριος μπορεί να κάνει εξειδικευμένες εργασίες σε πλωτό γερανό ?

Από πότε το λιμεναρχείο Κορίνθου έχει το δικαίωμα να δίνει ειδικότητες , να  πιστοποιεί και να βαφτίζει τους αποθηκάριους καταλλήλους για εργασίες σε πλωτούς γερανούς όπως εσείς λέτε? (  ειδική πιστοποίηση από το Λιμεναρχείο Κορίνθου για εργασίες στον Πλωτό Γερανό. )

Μήπως συνηθίζεται  από τα Λιμεναρχεία Κορίνθου και Ισθμίας να συναινούν και να καλύπτουν τέτοιου ή άλλου είδους περιστατικά  που αφορούν την εταιρεία που εσείς αναφέρεστε και  εργάζεστε  ?

Από πότε  ένας  σοβαρός τραυματισμός στον τένοντα που ίσως χρειαστεί χειρουργική  επέμβαση  χαρακτηρίστηκε  σύνηθες περιστατικό παραπατήματος ?
Και γιατί αμέσως μετά τον τραυματισμό του ο συγκεκριμένος εργαζόμενος βγήκε σε πολυήμερη άδεια?

Εάν οι Ανακριτικές Αρχές  ζητήσουν  από το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Κορίνθου αντίγραφο του βιβλίου έκτακτων περιστατικών , τι θα αναφέρει?
Μήπως η   Διοίκηση πάρει την ευθύνη να αλλάξει κάτι για να καλύψει κάτι άλλο, λόγο κομματικών ταυτοτήτων ?

Θα θέλαμε   να σας ρωτήσουμε και άλλα πολλά αλλά δεν το κάνουμε  διότι θα σας φέρουμε  σε δεινή θέση μη μπορώντας  να μας απαντήσετε διότι οι κειμενογράφοι σας είναι χαμηλής ευφυΐας και περιορισμένων   γνώσεων . 

Ακλουθούν οι δηλώσεις του Σωματείου
Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων του Geraniablog την 24η Μαρτίου 2018 με Τίτλο: «ΔΙΩΡΥΓΑ : ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! Αμετανόητοι στην Διώρυγα . Νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα στον πλωτό Γερανό ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ!!!! , καθώς και της 26ης Μαρτίου 2018 με τίτλο «Σε πλήρη λειτουργία η Διώρυγα Κορίνθου. Τι αναφέρει η Α.Ε.ΔΙ.Κ Φωτογραφίες», θα επιθυμούσαμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
Α) Η «αποκλειστική είδηση» σχετικά με τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που αναφέρει το δημοσίευμα και σε συνδυασμό με το ασθενοφόρο που εμφανίζεται στις σχετικές φωτογραφίες της ανάρτησης, είναι ανυπόστατη και παραπλανητική. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε ένα σύνηθες περιστατικό παραπατήματος του εν λόγω συναδέλφου, ο οποίος μετέβη για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Κορίνθου προκειμένου να γίνει ακτινογραφία γόνατος και να του παρασχεθεί άμεσα ιατροφαρμακευτική αγωγή.
Β) Η «αποκλειστική είδηση» ότι εν λόγω εργαζόμενος είναι «παράνομος και ανειδίκευτος εργάτης στον Πλωτό Γερανό Κένταυρο» (Σημ. όπως ακριβώς το αναφέρει το Δημοσίευμα), είναι επίσης ανυπόστατο, παραπλανητικό και ταυτόχρονα συκοφαντικό. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος εργάζεται στην ΑΕΔΙΚ άνω των 10 ετών, είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, κατέχει την ειδικότητα του Προϊσταμένου Αποθήκης και ειδική πιστοποίηση από το Λιμεναρχείο Κορίνθου για εργασίες στον Πλωτό Γερανό. Παράλληλα ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, εκπροσωπεί το προσωπικό της ΑΕΔΙΚ, εφόσον κατέχει την θέση του Γεν. Γραμματέα του Σωματείου της Διώρυγας.
Ευελπιστώντας ότι το συντομότερο δυνατό θα γίνει αποκατάσταση της αλήθειας από τα μέσα που αναμετέδωσαν την ανυπόστατη και προσβλητική για το σωματείο μας είδηση, θα σας παρακαλούσαμε στο μέλλον να μη χρησιμοποιήσετε ξανά το προσωπικό της Διώρυγας που μοχθεί καθημερινά για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, σε μικροπολιτικές, και προσωπικές αντιπαραθέσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΛΕΚΑΣ Ε.                   ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ Κ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου