Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Διαλεύκανση στο ποινικό και γκριζάδα στο πολιτικό τοπίο φέρνουν “οι κοριοί” της Μεσσηνίας


To θέμα των κοριών έχει συγκλονίσει τα Πελοποννησιακά πράγματα και κυρίως την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στο ποινικό επίπεδο η αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές κάνουν την δουλειά τους.Στο πολιτικό επίπεδο τα ερωτηματικά είναι πολλά.
Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αλειφέρη σε κάθε συνέντευξη που δίνει, δίνει και νέα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις που γίνονταν.Έτσι μαθαίνουμε πως οι υποψίες της γεννήθηκαν προ 6 μήνου πως κάτι συμβαίνει,.........
προσπάθησε μόνη της στην αρχή να διαλευκάνει την υπόθεση , δεν μπόρεσε και έτσι απευθύνθηκε στις αρχές.
Στην πολιτική διάσταση του θέματος ,εύλογο είναι το ερώτημα “γιατί δεν ενημερώθηκε ” η Περιφέρεια και στο άκουσμα της είδησης και της έρευνας, έμεινε “εκτεθειμένη”, οδηγώντας μας σε πολλούς συνειρμούς..
Αυτό το ερώτημα δεν το απάντησε η κυρία Αλειφέρη, γεγονός που επίσης προκαλεί εντύπωση.
Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει είναι πώς και γιατί γνωστοποίησε το θέμα στον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Μαντά.
Στην συνέντευξή της στην δημοτική ραδιοφωνία και παρά τις πιέσεις των συναδέλφων απάντησε με περίεργο τρόπο.
Αρνήθηκε πως το είπε η ίδια στον κ. Μαντά και κατόπιν υπέθεσε  “πως θα ήταν γνώστης του θέματος απο  άλλον τρόπο”. Ποιος είναι ο άλλος τρόπος; Ουδείς μπορεί να αντιληφθεί, παρά μόνον να υποψιασθεί.
Άφησε για λίγες ώρες εκτεθειμένο και τον κ. Μαντά , για να το κατανοήσει λίγο μετά και να βγάλει ανακοίνωση στα ΜΜΕ ευχαριστώντας τον για την στάση του, την εχεμύθειά του, την οποία επέβαλλαν οι αρμόδιες αρχές. 
Όσο και να μπορέσουμε κατανοήσουμε την κατάσταση την οποία βρίσκεται η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ,δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τις απαντήσεις στις πολιτικές πτυχές του πολύ σοβαρού αυτού θέματος. Κι εκεί “παίζονται” καριέρες και υπολήψεις.
Διαβάστε την ανακοίνωση της κ. Αλειφέρη:
“Την ώρα που πρωτόγνωρα γεγονότα συγκλονίζουν τη Μεσσηνία και την Περιφέρειά μας, αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη  Περικλή Μαντά για την «καθαρή» του στάση. Ο ίδιος τιμώντας την εμπιστοσύνη μου, συνεπής στα όσα η εξέλιξη της έρευνας επέβαλλε αλλά και τις οδηγίες που υπήρξαν από τις αρμόδιες αρχές, δεν υπολόγισε προσωπικές θέσεις και αξιώματα και έβαλε πάνω από όλα την «αλήθεια» και την «ηθική». Βέβαια η στάση του αυτή ήταν αναμενόμενη τόσο σε μένα όσο και στους πολίτες, καθώς είναι εκείνη που τον χαρακτηρίζει σε όλη του την πορεία. Τον ευχαριστώ για την απόλυτα ειλικρινή και παραγωγική συνεργασία μας τα τρία τελευταία χρόνια.
Προσμένω και εγώ όπως φαντάζομαι, και όλοι την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τις αρχές.”
Τζ. Σουκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου