Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Τατούλης: Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεταιρίστηκαν για να αλλάξει ο νόμος που αφορούσε στο έργο ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα


Την αποδοχή της χρηματοδότησης των 69.6 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων για το έργο ΣΔΙΤ που αφορά την ολοκλήρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων , έκανε το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η  εγγραφή του ποσού αυτού στο ΠΔΕ είναι μια απαραίτητη διαδικασία για την ένταξη του έργο στη νέα προγραμματική περίοδο,δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος κατόπιν τούτου έθεσε κόκκινες γραμμές ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση λέγοντας πως  το έργο ........
αυτό το εξασφάλισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Φέρει τη σφραγίδα μας και όχι της Κυβέρνησης, ούτε της τωρινής, ούτε της προηγούμενης. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί η Κυβέρνηση έδειξε τον απαιτούμενο ρεαλισμό και αντιλήφθηκε ότι το μόνο κατάλληλο σχέδιο ήταν της Περιφέρειας Πελοποννήσου» είπε χαρακτηριστικά.  
Γιατί το έκανε αυτό ο Τατούλης και κοινώς δηλώνει πως  δεν «χρωστάει σε κανέναν»;
Διότι, όπως είπε, «στην Πελοπόννησο εμφανίστηκε και το παράδοξο φαινόμενο να συνεταιριστούν οι βουλευτές του Σύριζα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να αλλάξουν το νόμο σχετικά με την αρμοδιότητα των ανταποδοτικών τελών του έργου. Κατατέθηκε μάλιστα ερώτηση για το έργο, στην οποία βουλευτής αγνοώντας τον προηγούμενο θεσμικό του ρόλο υπέγραψε κάτω από άλλον βουλευτή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μικροκομματικές ιδιοτέλειες».
Αναρωτήθηκε ακόμη ο Περιφερειάρχης ποια θα είναι η πολιτική στάση των βουλευτών της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης σε σχέση με το έργο, τώρα που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.
Σε ότι αφορά το φυσικό αντικείμενο του έργου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου διευκρίνισε ότι το έργο θα υπογραφεί όπως ακριβώς προβλέπει η σύμβαση που έχει προκύψει από το δημόσιο διεθνή διαγωνισμό και έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σε ότι αφορά τις βελτιώσεις, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η αλλαγή της χρονικής διάρκειας της σύμβασης από 28 σε 21 + 7 έτη είναι εις βάρος του έργου γιατί η ανάδοχος εταιρεία θα σταματήσει να επενδύει στις υποδομές και θα τις παραδώσει μετά τη λήξη της σύμβασης στο δημόσιο υποβαθμισμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου