Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Η ώρα της κρίσης για τον «δικέφαλο του Βορρά»


Τελικά θα δούμε... μπαλίτσα στο πειθαρχικό της Superleague για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ - Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Οργάνου, Σπυρίδων Καποδίστριας, έλαβε αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης των γεγονότων της Τούμπας, αλλά συνεχίζει την υπόθεση - “Θεωρούμε ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ πως η παρουσία του διαιτητή Κομίνη είναι άκρως απαραίτητη στην διαδικασία” ανέφεραν οι..............
Θεσσαλονικείς - Η πλευρά της ΑΕΚ υποστήριξε πως “... οποιαδήποτε αναβολή θα είναι εις βάρος του πρωταθλήματος”
Σημαντική ημέρα η σημερινή (16/03) για το πρωτάθλημα της Superleague, αφού έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης των γεγονότων της Τούμπας από το πειθαρχικό όργανο της Superleague
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης για τη διακοπή του αγώνα με την ΑΕΚ, ζητώντας τη φυσική παρουσία του διαιτητή Γιώργου Κομίνη, που ήταν ο «άρχων του ντέρμπι».
«Θεωρούμε ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ η παρουσία του κ. Κομίνη είναι άκρως απαραίτητη στην διαδικασία. Ζητούμε την αναβολή της υπόθεσης και ζητούμε να υποχρεωθεί να παραστεί. Είναι μια υπόθεση που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα. Πρέπει να έρθει ο Κομίνης να μας διευκρινίσει γιατί το φύλλο αγώνος είναι αναληθές. Εμείς θεωρούμε ότι υπαίτια για την διακοπή του αγώνα είναι η ΑΕΚ. Πρέπει να διευκρινιστεί αν διαπίστωσε οτι υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες του αγώνα και αν κάλεσε τις ομάδες να συνεχίσουν τον αγώνα. Αν δεν εμφανιστεί δεν θα έχουμε δίκαιη δίκη. Είστε δικαστής και απευθυνόμαστε σε εσάς γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε μια ομάδα η οποία καταστρέφεται και μας στερεί ένα πρωτάθλημα. Αν δεν έρθει δεν θα υπάρχει δίκαιη κρίση» ανέφερε ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, κ. Σημαιοφορίδης.
Η πλευρά της ΑΕΚ διαφώνησε και ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία. Η έδρα διέκοψε στη συνέχεια, για να αποφασίσει επί του αιτήματος.
«Στο δικαστήριο σας δεν υπάρχουν μείζονος ή ελάσσονος σημασίας υποθέσεις. Εφόσον όμως εθίγει η μεγάλη σημασία αυτού του αγώνα, θα υπενθυμίσουμε οτι διεκόπη το πρωτάθλημα εξαιτίας αυτού του αγώνα. Ομάδες που δεν έχουν καμία υπαιτιότητα δεν παίζουν εξαιτίας αυτού του αγώνα. Οποιαδήποτε αναβολη θα είναι εις βάρος του πρωταθλήματος. Υπάρχει πρόσφατη υπόθεση του δικαστηρίου σας που ο κ. Αρετόπουλος κλήθηκε να ΄δωσει κάποιες διευκρινήσεις και δεν προσήλθε χωρίς τη διαμαρτυρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει προσβολή επι πλαστότητας του φύλλου αγώνα. Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε οποιαδήποτε αναβολή έστω και ωρών θα είναι σε βάρος της υπόθεσης και εν γένει του ελληνικού ποδοσφαίρου.»
Ο πρόεδρος του πειθαρχικού οργάνου, Σπυρίδων Καποδίστριας (σ.σ. είχε ενημερώσει πως δεν υπάρχει το μέτρο της βίαιης προσαγωγής στο συγκεκριμένο δικαστήριο), ανακοίνωσε πως “.. το πειθαρχικό όργανο επιφυλάσσεται για το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά. Το δικαστήριο θα δικάσει με βάση τα υπάρχοντα αποδεικτικά στοιχεία και επιφυλλάσεται άρα δεν απορρίπτει το αίτημά σας”.
Να αναφέρουμε πως τον ΠΑΟΚ εκπροσωπούν τρεις δικηγόροι, οι κ.κ. Μπίρδας, Μαυρομάτης και Σημαιοφορίδης, ενώ στη διαδικασία δίνει το “παρών”ο κ.Πλιάτσικας (υπεύθυνος ασφαλείας), αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης.
Την ΑΕΚ εκπροσωπούν ο πρώτος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσσάνδρου, ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Ανδρέας Δημάτος και η δικηγόρος, Έλλη Ρίζου.
Ο Βασίλης Δημητριάδης, γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, κλήθηκε να καταθέσει. Ο Πρόεδρος των ρ’ωτησε αρχικά για το πώς κινήθηκε ο διαιτητής Κομίνης μετά την επίτευξη του τέρματος.
«Αρχικά το κατακυρώνει στον ΠΑΟΚ, μετά υπήρχε μια ενδοεπικοινωνία με τον κ. Ποντίκη και υπάρχει με την επίτευξη του γκολ διαμαρτυρία από τους παίκτες μας ότι υπάρχει οφσάιντ. Ο κ. Ποντίκης κάλεσε προφανώς τον κ Κομίνη να πάει κοντά του. Μετά από δυο τρία λεπτά έδειξε οφσάιντ. Μετά άρχισαν οι διαμαρτυρίες παικτών του ΠΑΟΚ. Υπήρχαν διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. αφού δείχνει οφσάιντ πάει στην σέντρα με τον κ. Ποντίκη φωνάζει τους δύο αρχηγούς και ενημερώνει ότι το γκολ είναι οφσάιντ. Στη συνέχεια είχαμε διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που διαρκούν από την επίτευξη του γκολ περίπου 8-10 λεπτά.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου