Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Δείτε έγγραφο ΣΟΚ όταν ο Αντώνης Σαμαράς αποδέχθηκε την ονομασία «Μακεδονία» για τα Σκόπια


  Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τοποθετήθηκε υπουργός Εξωτερικών το 1990, χειρίστηκε την εποχή εκείνη δύο μείζονος εθνικής σημασίας θέματα: το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με το απότοκό της, το Σκοπιανό.
Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ουσιαστικά εκείνος που .......
αναγνώρισε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» όταν στις 2 Δεκεμβρίου 1991, σε ευρωπαϊκό συμβούλιο που εξέταζε «τις ρυθμίσεις που ισχύουν για την εισαγωγή προϊόντων προέλευσης από τις Δημοκρατίες Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Κροατίας, Μακεδονίας και Σλοβενίας», ουσιαστικά αποδέχθηκε την ονομασία «Μακεδονία».
Η απόφαση του συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντώνη Σαμαρά καταγράφηκε ως επίσημο ντοκουμέντο με τον αριθμό 3567/91 και αποτελεί το πρώτο έγγραφο πρακτικής αναγνώρισης της ΠΓΔΜ ως Μακεδονίας.
Δείτε το έγγραφο:1 σχόλιο:

  1. Η επιλεκτική και αποσπασματική αναφορά σε θέματα που τα γνωρίζουμε καλά, όταν επί Τίτο η επαρχία της ομόσπονδης Γιουγκοσλαβίας είχε ονομασθεί Μακεδονία, μας ευνουχίζει τα επιχειρήματα μας,για τα αλυτρωτικά και τον σφετερισμό του ονόματος,της γλώσσας και της ιθαγένειας των Σλάβων που διαμένουν στην συγκεκριμένη περιοχή. Τα θέματα αυτά όταν τα αντιμετωπίζεις με αβάσταχτη ελαφρότητα, ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου για τα εθνικά μας θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή