Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

Ο Αυγενάκης «τους έδωσε στεγνά» για τα θαλασσοδάνεια (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ.-ΠΟΛ.ΑΝ.) , λέει ο Νικολόπουλος για το «δεξί χέρι» του Κυριάκου! [ηχητικό]


Στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε ο ανεξάρτητος βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος για την κοινή παρέμβαση-ερώτηση που συνυπέγραψαν βουλευτές-μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με το εάν υπήρξαν και ποιες είναι οι ποινικές συνέπειες από τα ευρήματα τους, όσον αφορά στα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Απατώντας, λοιπόν, στις ερωτήσεις της ..........
συναδέλφου δημοσιογράφου, Κατερίνας Πολύζου, ο Νίκος Νικολόπουλος ήταν πραγματικά καταπέλτης:
«Στις 23.1.2017 η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των Μ.Μ.Ε. που είχε συσταθεί με την από 15.4.2016 ομόφωνη απόφασή της, παρέδωσε στην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το πόρισμα της, καθώς η Επιτροπή είχε διαπιστώσει την τέλεση πλήθους αδικημάτων, που αφορούσαν αυτουργία και ηθική αυτουργία σε απιστία, ψευδή βεβαίωση και ψευδορκία. Πρόκειται για αδικήματα που εντάσσονται στο τραπεζικό δίκαιο. Αρκετά μάλιστα έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα».
«ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κα ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής κλήθηκε να εξηγήσει στους ακροατές της εκπομπής «ΚΑΡΦΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ» στην ΕΡΤ Χανίων για ποιους λόγους συνυπέγραψε μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή. Η απάντηση- εξήγηση του Νικολόπουλου ήταν καθαρή:
«Επειδή, τόσο οι εργασίες της Επιτροπής, που μεταδίδονταν τηλεοπτικά, όσο και το περιεχόμενο του πορίσματός της προκάλεσαν ζωηρό το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης , εύλογο είναι ότι υπάρχει επιθυμία και ανάγκη ενημέρωσης για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης.
Οι πολίτες δεν δικαιολογούν την επί ενάμιση χρόνο διερεύνηση του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Δραγάτση. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι η έντιμη Χανιώτισα Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη θα απαιτήσει να γίνουν σεβαστοί οι κανόνες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».
Οι συνυπογράφοντες βουλευτές με πρώτο και καλύτερο τον Αντ. Μπαλωμενάκη- Πρόεδρο της Εξεταστικής- ζητάμε ο Υπουργός Δικαιοσύνης να πληροφορήσει τη Βουλή σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να ακούσουμε εάν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και σε ποιο στάδιο βρίσκεται κάθε μία υπόθεση;
Ιδιαίτερη αίσθηση, όμως, προκάλεσε η πληροφορία που έδωσε ο Αχαιός πολιτικός ότι «ο Αυγενάκης τους έδωσε στεγνά… για τις ρεμούλες των θαλασσοδανείων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΛΑΝ»!
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Νικολόπουλος είπε:
«Στις 27-12-2011 ο σημερινός Γενικός Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης- που διέγραψε χθες τον κ. Μίχαλο- τότε ως βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη, με ερώτησή του στη Βουλή είχε ζητήσει διευκρινήσεις από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, για τα δάνεια και τις κρατικές επιχορηγήσεις που έλαβαν τα κόμματα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τότε διαγραμμένος βουλευτής από τον Σαμαρά, ρώτησε τους αρμόδιους Υπουργούς να προσκομίσουν στοιχεία στη Βουλή για τα δάνεια και τις κρατικές επιχορηγήσεις που πήρε ο Σαμαράς για το κόμμα του, την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ».
Μάλιστα, επέμεινε το «δεξί χέρι» -σημέρα- του Κυριάκου Μητσοτάκη να μάθει -τότε- τι έγινε μετά την διάλυση της «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ», δηλαδή εάν και με πόσα είχε χρηματοδοτηθεί από κρατική τράπεζα και εάν τα δάνεια αποπληρώθηκαν ή ρυθμίστηκαν.
Δυστυχώς, κατέληξε ο Νίκος Νικολόπουλος, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος έχει πάμπολλες φορές απευθυνθεί στο παρελθόν στους αρμόδιους θεσμούς και φορείς μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν πήρε απάντηση πειστική, που να καλύπτει τα όμοια με αυτό του Αυγενάκη εύλογα ερωτήματα, που διατρέχουν οριζόντια τον Ελληνικό λαό.
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Δυστυχώς ουδέποτε έχει εκδοθεί εκ μέρους των αρμοδίων Υπουργών κάποια εντολή διευθέτησης οικονομική ή μια επαρκής εγγυοδοσία ή νομοθετική πρόβλεψη για τη δανειοδότηση των Κομμάτων. Με κριτήρια αξιοπιστίας και σεβασμού στο Δημόσιο συμφέρον εμείς θα συνεχίσουμε να απαιτούμε, μαζί με όλους τους Έλληνες, να γυρίσουν πίσω τα 280 εκ. ευρώ κομματικά θαλασσοδάνεια και προς τούτο να ζητηθούν οι προσωπικές εγγυήσεις των αρχηγών, νακάτσουν στο σκαμνί της Δικαιοσύνης όλα τα επώνυμα πρόσωπα που ευθύνονται για τη χορήγηση δανείων προς τα Κόμματα, χωρίς να τηρούνται τα αυτονόητα κριτήρια τραπεζικών χορηγήσεων, αφού ήδη είναι μαθηματικά βέβαιο ή έστω λίαν πιθανό, ότι τα εν λόγω δάνεια δεν θα εξοφληθούν ποτέ.
«ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ… ΤΡΙΑ ΑΦΜ Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ;»
Τέλος, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής εύγλωττα αναρωτήθηκε:
«Για ποιο λόγο ανέχτηκαν επί μακρόν την ατιμωρησία των υπευθύνων τραπεζικών στελεχών για τη χορήγηση δανείων προς τα Κόμματα, υπό τις άνω επισφαλείς και πλήρως αδιαφανείς, σε ενδεχόμενο έλεγχο, συνθήκες;
Με ποια νόμιμη ή φορολογική ή όποια άλλη λογική έχει το κόμμα της κ. Γεννηματά 3 ΑΦΜ, όταν έχει κόκκινα δάνεια περίπου 120 εκ. ευρώ, που χρωστά το ως άνω Κόμμα, κυρίως στην τέως Αγροτική Τράπεζα, η οποία ανήκει πλέον στην Πειραιώς;
Με ποια πλάτη ο τέως Διοικητής Αγροτικής και νυν διευθύνων της Attica Bank, προσπάθησε να ξεφορτωθεί τα κομματικά δάνεια σε ξένα funds μπιρ παρά»;
Τέλος, αναρωτήθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος, αν «μετά την τακτοποίηση των κόκκινων δανείων των συστημικών μπαταχτσήδων των ΜΜΕ, θα επιτρέψει ο Πρωθυπουργός έτσι να τακτοποιηθούν… και τα κόκκινα δάνεια των πολιτικών μπαταχτσήδων;».
Ακούστε ολόκληρη την «καυτή συνέντευξη» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου