Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018

ΛΟΥΤΡΑΚΙ :ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΙΝΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΓΙΑ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΗ ΓΕΦΥΡΑ ΙΣΘΜΙΑΣ


Με καθυστέρηση 9 μηνών θυμήθηκε ο Κώστας Λογοθέτης   ότι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής της Ισθμίας και όχι μόνο, υπόκεινται σε διαρκή οικονομική, ψυχική και σωματική δοκιμασία .                                                                                                       Ήταν 30η  Νοεμβρίου προς 1η Δεκεμβρίου του 2017 όταν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διώρυγας Α.Ε. ακινητοποιήθηκε η .......

βυθιζόμενη γέφυρα της Ισθμίας με σκοπό την συντήρηση που προβλέπεται και επιβάλλεται  .

Τον μήνα  Σεπτεμβρίου του 2018  και  με καθυστέρηση  9μήνων  βλέπουμε την αφύπνιση και το πρώτο δημοσίευμα   από την αντιπολίτευση ( Κώστα  Λογοθέτη ) και όχι από την Δημοτική Αρχή , που αναφέρεται τόσο στο χρονικό διάστημα όσο και στην διαδικασία της επισκευής της Βυθιζόμενης Γέφυρας Ισθμίας.
Οι δημοσιεύσεις  και οι καταγγελίες που είχαν δει την δημοσιότητα όλο αυτό το διάστημα ( από τις αρχές περίπου του 2017 ) δεν είχαν ληφθεί υπόψη κανενός  ώσπου έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την απόδειξη της αλήθειας  και της δικαίωσης .
Οι αναφορές βέβαια στα γεγονότα όπως τα παρουσιάζει ο κ Λογοθέτης  δεν είναι απόλυτα ακριβείς διότι  η πληροφορίες  που έχει λάβει   από τον πληροφοριοδότη του , ίσως σκόπιμα , είναι ελλιπείς και λανθασμένες .
Προς ενημέρωση του αλλά και ενημέρωση των όσων έχουν αναγνώσει μια  επιστολή του μέσω των blogs  η απάντηση είναι  ότι την  Γέφυρα της Ισθμίας έπρεπε να είχε κάνει την 10ετή Συντήρηση της από το 2012.
Από το 2012 και μετά είχε πάρει παράταση του Πιστοποιητικού της μέχρι την 24/7/2014 και από τότε μέχρι τον Φεβρουάριο 2017 λειτουργούσε χωρίς κανένα Πιστοποιητικό. ( Νόμιμο ? )
Τον Φεβρουάριο 2017 εκδόθηκε με παρατάσεις  δυο Πιστοποιητικά ισχύος μέχρι 31/11/2017, με το μοναδικό  αιτιολογικό  να γίνει ο διαγωνισμός, ώστε να δοθεί η Γέφυρα προς επισκευή.
Στα Διοικητικά Συμβούλια  ΕΙΧΑΝ ακουστεί   δια στόματος διευθυντικών στελεχών ,οι οποίοι κατέχουν  ακόμα την θέση τους   στην Α.Ε Διώρυγας της Κορίνθου , απαράδεκτες προτάσεις  παραπλανώντας έτσι όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου οι οποίοι ισχυρίζονταν   ότι η επισκευή μπορεί και πρέπει να γίνει στην θέση που βρίσκεται η Γέφυρα με αποτέλεσμα να  περάσει  ο χρόνος ισχύος του Πιστοποιητικού λόγο ασυμφωνίας και ελλιπών   γνώσεων  με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν    τα γνωστά ευτράπελα με τις καθυστερήσεις και τις λανθασμένες επιλογές μειοδότη, προσφυγές κλπ , και έτσι  βρισκόμαστε σήμερα εν αναμονή και άγνοια για την περάτωση του έργου.                                                                                                    Συνεπώς κ Λογοθέτη η αποκλειστική ευθύνη είναι εξ ολοκλήρου του Διοικητικού Συμβουλίου και όσων από τα διευθυντικά στελέχη συμμετείχαν στην διαδικασία .
Την ευθύνη για την καθυστερημένη απομάκρυνση του φορέα την έχουν πάντα τα ίδια πρόσωπα .
Όσο για τις ζημίες στον μηχανολογικό εξοπλισμό,  σας έχουν δώσει παραποιημένες  και ψευδείς  πληροφορίες ή οι πληροφοριοδότες σας ήταν άσχετοι του θέματος .
Τώρα κ Λογοθέτη για τις υπόλοιπες ερωτήσεις σας σχετικά με τα τεχνικά θέματα δεν θα μπω στον κόπο να απαντήσω διότι είσαστε πολύ μακριά από την πραγματικότητα  .
Για το ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής και όχι μόνο, υπόκεινται σε διαρκή οικονομική, ψυχική και σωματική δοκιμασία εγώ σας απαντώ όπως έχω τοποθετηθεί παρουσία σας σε Δημοτικό συμβουλίου ότι η απόλυτη ευθύνη είναι αποδεδειγμένα 1ον ) του Δ.Σ της Α.Ε ΔΙΩΡΥΓΑΣ της Κορίνθου και των Διευθυντικών στελεχών της και 2ον) ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας  Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης οι οποίοι ανεχτήκατε αυτήν την κατάσταση από τον Νοέμβριο του 2017 έως και σήμερα που θυμηθήκατε να συμπονέσετε τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του δημοτικού διαμερίσματος της Ισθμίας . Συνεπώς  μην προσπαθείτε να επιρρίψετε ευθύνες σε αυτούς που δεν έχουν αποποιούμενοι τις δικές σας  .
Όσο δε για τα υπόλοιπα τεχνικά θέματα είσαστε του επαγγέλματος , έχετε διατελέσει και Δήμαρχος και πρέπει να γνωρίζετε ότι σε Εθνικούς διαγωνισμούς περιγράφονται τα πάντα και ακολουθούντα από τον Νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες .
Και τέλος για το δελτίο τύπου που δημοσιεύσατε μετά την συνάντηση σας με την Αξιότιμη κ. Διευθύνουσα Σύμβουλο η απάντηση είναι μία . Όλα όσα ανακοινώσατε  είναι για ακόμα μια φόρα προσπάθεια παραπληροφόρησης των κατοίκων του Δήμου μας και ιδιαίτερα του Δημοτικού διαμερίσματος Ισθμίας , ψευδέστατο όπως όλα τα προηγούμενα Δελτία Τύπου της Α.Ε.ΔΙ.Κ τα όποια έδινα ημερομηνίες για την επαναλειτουργία της Βυθιζόμενης γέφυρας όπως αυτή της 30η Απριλίου 2018 οι υποσχέσεις του Ιουνίου και τέλος αυτή της 30ης Σεπτεμβρίου του 2018 .                                                                                        Εν κατακλείδι για να μην κουράζουμε το κοινό η ημερομηνία λειτουργίας της Βυθιζόμενης δεν θα είναι αυτή που προσφάτως  δημοσιεύσατε μετά την συνάντηση σας με την κ Διευθύνουσα Σύμβολο της Α.Ε.ΔΙ.Κ αλλά αρκετά αργότερα
( ένα ίσως και  δυο μήνες ).
Μετά από το σύντομο ιστορικό αναρωτιέται  κανείς, αφού για αυτό το θέμα ,το οποίο έχω αναδείξει εν τη γενέσει του σας πήρε 9 μήνες (κάλιο αργά παρά ποτέ) για να αντιδράσετε, έστω και έτσι, για τα άλλα πολύ σοβαρά θέματα που έχει εμπλακεί και η δικαιοσύνη, όπως την μη συντήρηση των πρανών όπου δικαιώθηκα μετά από την μεγάλη κατάπτωση που θα μπορούσε να είχε και ανεπιθύμητα  αποτελέσματα , την εγκατάλειψη των κτηριακών εγκαταστάσεων , την μη ενοικίαση των καταστημάτων τα οποία θα έδιναν οικονομικά και εργασιακά οφέλη στην περιοχή ,ακόμα και για την όλη διαδικασία της βυθιζόμενης  κ.λ.π., πόσο χρόνο χρειάζεσθε να αντιδράσετε για το Δημόσιο Συμφέρον του Δήμου μας αλλά και γενικότερα;; τόσο εσείς όσο και η σημερινή Δημοτική Αρχή του Γιώργου Γκιώνη ;;;;;; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου